Kaartverkoop

Online

Hoe je online kaarten bestelt via onze site leggen we je graag uit in deze pdf met stappenplan.

Inloggen kan via 'mijn theater' rechtsboven in je scherm. Als je eerder hebt besteld op onze website kun je hier je e-mailadres invullen en vervolgens je wachtwoord. Heb je nog niet eerder kaarten bij ons besteld, dan word je via de link in de e-mailbevestiging gevraagd je gegevens in te vullen, waarna je kunt bestellen.

Bestel je online kaarten, dan kun je kiezen voor betaling middels iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart de tegoedbon van Theater het Kruispunt en de Bewaar je ticketvoucher. 

Publieksservice

Onze publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt is geopend op dinsdag én vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Telefonisch is de publieksservice bereikbaar op dinsdag tm vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op nummer 0180-615958. 

Heb je urgente vragen omtrent je kaarten/geannuleerde voorstellingen, stuur dan een mail naar service@theaterhetkruispunt.nl. Je mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. 

Service informatie

Reductie
Bezoekers vanaf 65 jaar en CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dien je deze te tonen. Groepsreservering is mogelijk bij een groot aantal voorstellingen, neem hiervoor contact op met de publieksservice via service@theaterhetkruispunt.nl / 0180- 615958.

Annuleren, ruilen of teruggeven
Kaarten kunnen tot 48 uur voor een voorstelling of film omgeruild worden voor een andere voorstelling/film of een tegoedbon. Kosten voor deze service bedragen € 3,50 per kaart bij een voorstelling en € 1,- bij een film.

Vanaf 48 uur tot 3 uur voor aanvang van een voorstelling of film kunnen kaarten worden omgeruild voor een andere voorstelling of tegoedbon, de kosten zijn dan € 5,- per kaart voor een voostelling en € 1,50 per kaart bij een film.

Neem voor het teruggeven/annuleren van kaarten contact op met de publieksservice op 0180-615958 of service@theaterhetkruispunt.nl. Kun je ons in de periode tot 3 uur voor aanvang niet telefonisch bereiken, stuur ons dan een mail. Het tijdstip waarop de mail verstuurd is geldt als ingang van de annuleringsaanvraag.

De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na afgifte. Restitutie en achteraf inleveren is niet mogelijk. 

Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-.

Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Wachtlijst
Bij uitverkochte voorstellingen kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. Komen er kaarten terug dan nemen wij telefonisch contact met je op. 

Rolstoelgebruikers
Voor rolstoelgebruikers zijn vier speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Als je gebruik wilt maken van deze plaatsen, neem dan telefonisch contact op met de publieksservice, 0180-615958. Meld ook duidelijk of je een begeleider meeneemt.

Slechthorenden
Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen in de theaterzaal gebruik maken van het infrarood zendsysteem. Je kunt daarvoor een speciale koptelefoon afhalen bij de publieksservice.

Verwerkingskosten
De verwerkingskosten van € 1,05 zijn in de ticketprijs verwerkt.

Pauzedrankje en garderobe
Bij alle theatervoorstellingen (m.u.v. jeugdvoorstellingen) is een pauzedrankje van € 2,60 en de bewaakte garderobe van € 1,35 bij de toegangsprijs inbegrepen.

Bij jeugdvoorstellingen en filmsvoorstellingen is alléén de bewaakte garderode à € 1,35 inbegrepen.

Bij alle filmvoorstellingen is alleen de garderobe in de prijs inbegrepen.

Bij het merendeel van onze voorstellingen waar een pauze in zit werken we met pauzebuffetten, je kunt je drankje dan in de pauze zelf pakken. 

Bonnen

Podium Cadeaukaart 
De Podium Cadeaukaart kun je bij ons inwisselen én aanschaffen. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 10,- en een maximum van € 150,-.

De Nationale Bioscoopbon
Ook De Nationale Bioscoopbon kun je bij ons inwisselen én aanschaffen. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 5,- en een maximum van € 150,-. De MaDiWoDo-bioscoopbon is niet bij ons verkrijgbaar, maar wel inwisselbaar van maandag t/m donderdag.

Tegoedbon Theater het Kruispunt
Je kunt je bestelling (deels) afrekenen met tegoedbonnen die je eerder bij ons hebt gekregen. Voor de tegoedbonnen zonder geldigheidsdatum geldt de wettelijk geldigheidstermijn van 5 jaar. Bonnen uitgegeven vanaf 1 januari 2016 zijn 1 jaar geldig (de vervaldatum staat op uw tegoedbon). Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-. Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Huisregels

Disclaimer
Alle gegevens op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kennelijke fouten binden Theater het Kruispunt niet. Indien je naam en adres bij ons bekend zijn, stellen wij je, indien mogelijk en van toepassing, vooraf op de hoogte van eventuele programmawijzigingen. Naast de huisregels gelden in Theater het Kruispunt de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD, klik hier.

Minimum leeftijd theatervoorstellingen
Al onze avondvoorstellingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, tenzij anders is aangegeven. Voorstellingen kunnen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën.

Bij onze jeugd-en familievoorstellingen staat een vanaf leeftijd, daarmee geeft het gezelschap/artiest aan vanaf welke leeftijd de voorstelling geschikt is. De vanaf-leeftijd moet je zien als een kijkwijzer. Net als films kunnen theatervoorstellingen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. De vanaf-leeftijd geeft aan dat een kind van die desbetreffende leeftijd de voorstelling goed kan volgen en begrijpen, en er ook plezier aan heeft. Een live voorstelling is een heel andere en vaak intensere belevenis voor kinderen dan het volgen van een tv programma of het bekijken van een film(pje). Uiteraard zijn er verschillen tussen kinderen in dezelfde leeftijdscategorie; de één is verder in ontwikkeling als de andere. Het is aan de ouder om de juiste beslissing te maken maar daarbij wel rekening te houden met het kijkwijzeradvies.

Het is niet toegestaan om baby's bij zowel jeugd- als volwassenvoorstellingen mee te nemen. Kinderen t/m 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn.

Kijkwijzer films
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Bij films met de leeftijdgrenzen 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten

De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. In de openbare ruimte zoals bij een bioscoop en in een winkel heeft de overheid echter een wettelijk gevolg toegekend aan de leeftijdsgrenzen van Kijkwijzer. Het bioscooptoelatingsbeleid is gebaseerd op artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.

Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Lees hier meer over de kijkwijzer.

Op tijd beginnen
Na aanvang van de voorstellingen is toegang niet meer mogelijk. Er vindt geen restitutie van het entreegeld plaats.

Fotograferen en mobiele telefoons
Het maken van foto-, video-, geluids- of filmopnamen tijdens voorstellingen in Theater het Kruispunt is niet toegestaan. Zet je mobiele telefoon vóór aanvang van de voorstelling helemaal uit. De stil- of trilstand werkt storend op onze geluidsinstallatie.

Fotografie
Wie Theater het Kruispunt bezoekt, kan gefotografeerd worden. Deze foto's worden gemaakt door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Deze foto's gebruiken we als verslaglegging van evenementen en kunnen gebruikt worden op onze website of social media kanalen. Wil je niet herkenbaar op de foto's zichtbaar zijn dan kun je dit aangeven bij één van onze medewerkers of na afloop via publiciteit@theaterhetkruispunt.nl. Wij zorgen dat de betreffende foto direct wordt verwijderd. NB, dit geldt alleen voor foto's die gemaakt worden door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of filmpjes maken. Daar hebben wij geen invloed op.

Consumpties
Bij onze avondvoorstellingen zit doorgaans een pauzedrankje in het kaartje. Bij voorstellingen met een pauze staat het drankje klaar op tafels in de hal/foyer. Bij voorstellingen zonder pauze kun je je  pauzedrankje voorafgaand aan de voorstellingen afhalen bij één van de barren. Bij onze jeugd/familievoorstellingen zit geen pauzedrankje in de het kaartje verwerkt. 

Garderobe
De garderobe is bewaakt, jassen/tassen daar graag afgeven ivm de brandveiligheid in de zaal. 

Roken
Het gehele theater is rookvrij.

Wijzigingen
Theater het Kruispunt is niet aansprakelijk voor wijzigingen in programma’s. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum dan brengen wij je zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Veilig naar Theater het Kruispunt

We kijken uit naar je komst! Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Graag informeren we je over een aantal belangrijke zaken.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. 


Belangrijkste maatregelen 

 • Coronatoegangsbewijs verplicht. Naast uw kaarten voor de voorstelling, is een coronatoegangsbewijs in combinatie met legitimatiebewijs verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. Dit bewijs krijg je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona.

 • Wij accepteren alleen QR-codes via de CoronaCheck-app op je mobiele telefoon of een papieren QR-code die is online is aangemaakt, telefonisch (via 0800-1351) of schriftelijk (het formulier vind je hier) is aangevraagd.. Lees hier hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken.

 • Er zit er geen 1,5 meter tussen bezoekers in de theaterzaal. Omdat wij qr-codes scannen is de 1,5 meter verplichting bij ons niet van toepassing. 

 • Na afloop van de voorsteling vragen wij je te blijven zitten en de instructies van onze medewerkers op te volgen ten aanzien van het verlaten van de zaal. Zij geven de looproute richting de garderobe en de uitgang aan. 

Hoe kunt u uw coronatoegangsbewijs maken?

Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:

 • Vaccinatiebewijs
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck je vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

 • Herstelbewijs
  Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Uw bezoek

 • Voor een snelle doorloop vragen we je de QR-code + legitimatiebewijs bij de hand te houden en de app tijdig te openen zodat we bij de hoofdingang van Het Kruispunt snel kunnen scannen en de wachttijd beperken.

 • Wij scannen bij de hoofdingang de QR-code en controleren je legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

 • Wij scannen je plaatsbewijzen voor de voorstelling bij de zaaldeuren.

 • Je ontvangt voorafgaand aan uw bezoek een servicemail met details omtrent je bezoek. Lees deze mail goed door. 

 • Na afloop van de voorsteling vragen wij je te blijven zitten en de instructies van onze medewerkers op te volgen ten aanzien van het verlaten van de zaal. Zij geven de looproute richting de garderobe en de uitgang aan. 

Mondkapje

 • Het Kruispunt is een publieke ruimte waar het dragen van een mondkapje verplicht is. Wij vragen je bij het betreden van het gebouw een mondkapje te dragen.

 • Tijdens onze voorstelling mag, nadat je QR-code gescand is, je mondkapje af. Het staat je natuurlijk vrij om dit wel te dragen tijdens uw bezoek.

Horeca

 • Pauzedrankje: In verband met de verplichte sluiting van de horeca om 20.00 uur kun je alleen vóór 20.00 uur een pauzedrankje afhalen bij de barren van SPRUIT eten & drinken. 

 • Theatermenu: Heb je voorafgaand aan de voorstelling een theatermenu gereserveerd. In verband met de sluiting van de horeca kun je vanaf 17.00 uur al terecht in het restaurant.

 • Theatertafeltje: In verband met de verplichte sluiting van de horeca om 20.00 uur kun je na de voorstelling niet meer na genieten in de foyer. Heb je een theatertafeltje gereserveerd dan ontvangt je je geld retour. 

Meer informatie
*Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een test-, vaccinatie- of herstelbewijs staat op rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen Hier staat uitgelegd hoe eea werkt in de CornaCheck-app. Een coronabewijs printen, lees hier meer. 

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl

Voor een testlocatie bezoek: www.testenvoortoegang.org


Wij benadrukken dat het om een tijdelijke maatregel gaat en wachten de eerst volgende persconferentie af met nieuwe richtlijnen en informatie.