Kaartverkoop

Online
Voordat u online tickets reserveert maakt u eerst een 'Theateraccount' aan. Lees hier hoe u een account aanmaakt.  Heeft u al een account, dan kunt u inloggen met uw gegevens. U kunt kiezen voor betaling middels iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart de tegoedbon van Theater het Kruispunt en de Bewaar je ticketvoucher. 

Publieksservice
Onze publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt is gesloten en telefonisch ook niet bereikbaar. 

Heeft u urgente vragen omtrent uw kaarten/geannuleerde voorstellingen, stuur dan een mail naar service@theaterhetkruispunt.nl.  Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. 

Service informatie

Reductie
Bezoekers vanaf 65 jaar en CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dient u deze te tonen. Groepsreservering is mogelijk bij een groot aantal voorstellingen, neem hiervoor contact op met de publieksservice via service@theaterhetkruispunt.nl / 0180- 615958.

Annuleren, ruilen of teruggeven
Kaarten kunnen tot 48 uur voor een voorstelling of film omgeruild worden voor een andere voorstelling/film of een tegoedbon. Kosten voor deze service bedragen € 3,50 per kaart bij een voorstelling en € 1,- bij een film.

Vanaf 48 uur tot 3 uur voor aanvang van een voorstelling of film kunnen kaarten worden omgeruild voor een andere voorstelling of tegoedbon, de kosten zijn dan € 5,- per kaart voor een voostelling en € 1,50 per kaart bij een film.

Neem voor het teruggeven/annuleren van kaarten contact op met de publieksservice op 0180-615958 of service@theaterhetkruispunt.nl. Kunt u ons in de periode tot 3 uur voor aanvang niet telefonisch bereiken, stuurt u ons dan een mail. Het tijdstip waarop de mail verstuurd is geldt als ingang van de annuleringsaanvraag.

De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na afgifte. Restitutie en achteraf inleveren is niet mogelijk. 

Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-.

Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Wachtlijst
Bij uitverkochte voorstellingen kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen. Komen er kaarten terug dan nemen wij telefonisch contact met u op.

Rolstoelgebruikers
Voor rolstoelgebruikers zijn vier speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Als u gebruik wilt maken van deze plaatsen, neemt u telefonisch contact op met de publieksservice, 0180-615958. Meld ook duidelijk of u een begeleider meeneemt.

Slechthorenden
Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen in de theaterzaal gebruik maken van het infrarood zendsysteem. U kunt daarvoor een speciale koptelefoon afhalen bij de publieksservice.

Verwerkingskosten
De verwerkingskosten van € 1,05 zijn in de ticketprijs verwerkt.

Pauzedrankje en garderobe
Bij alle theatervoorstellingen (m.u.v. jeugdvoorstellingen) is een pauzedrankje van € 2,60 en de bewaakte garderobe van € 1,35 bij de toegangsprijs inbegrepen.

Bij jeugdvoorstellingen en filmsvoorstellingen is alléén de bewaakte garderode à € 1,35 inbegrepen. Bij alle filmvoorstellingen is alleen de garderobe in de prijs inbegrepen.

Bij het merendeel van onze voorstellingen waar een pauze in zit werken we met pauzebuffetten, u kunt uw drankje dan in de pauze zelf pakken. 

Bonnen

Podium Cadeaukaart 
De Podium Cadeaukaart kunt u bij ons inwisselen én aanschaffen. U bepaalt zelf het bedrag dat u op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 10,- en een maximum van € 150,-.

De Nationale Bioscoopbon
Ook De Nationale Bioscoopbon kunt u bij ons inwisselen én aanschaffen. U bepaalt zelf het bedrag dat u op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 5,- en een maximum van € 150,-. De MaDiWoDo-bioscoopbon is niet bij ons verkrijgbaar, maar wel inwisselbaar van maandag t/m donderdag.

Tegoedbon Theater het Kruispunt
U kunt uw reservering (deels) afrekenen met tegoedbonnen die u eerder bij ons heeft gekregen. Voor de tegoedbonnen zonder geldigheidsdatum geldt de wettelijk geldigheidstermijn van 5 jaar. Bonnen uitgegeven vanaf 1 januari 2016 zijn 1 jaar geldig (de vervaldatum staat op uw tegoedbon). Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-. Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Huisregels

Disclaimer
Alle gegevens op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kennelijke fouten binden Theater het Kruispunt niet. Indien uw naam en adres bij ons bekend zijn, stellen wij u, indien mogelijk en van toepassing, vooraf op de hoogte van eventuele programmawijzigingen. Naast de huisregels gelden in Theater het Kruispunt de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD, klik hier.

Minimum leeftijd theatervoorstellingen
Al onze avondvoorstellingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, tenzij anders is aangegeven. Voorstellingen kunnen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën.

Bij onze jeugd-en familievoorstellingen staat een vanaf leeftijd, daarmee geeft het gezelschap/artiest aan vanaf welke leeftijd de voorstelling geschikt is. De vanaf-leeftijd moet u zien als een kijkwijzer. Net als films kunnen theatervoorstellingen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. De vanaf-leeftijd geeft aan dat een kind van die desbetreffende leeftijd de voorstelling goed kan volgen en begrijpen, en er ook plezier aan heeft. Een live voorstelling is een heel andere en vaak intensere belevenis voor kinderen dan het volgen van een tv programma of het bekijken van een film(pje). Uiteraard zijn er verschillen tussen kinderen in dezelfde leeftijdscategorie; de één is verder in ontwikkeling als de andere. Het is aan de ouder om de juiste beslissing te maken maar daarbij wel rekening te houden met het kijkwijzeradvies.

Het is niet toegestaan om baby's bij zowel jeugd- als volwassenvoorstellingen mee te nemen. Kinderen t/m 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn.

Kijkwijzer films
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Bij films met de leeftijdgrenzen 6 jaar, 9 jaar en 12 jaar worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten

De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. In de openbare ruimte zoals bij een bioscoop en in een winkel heeft de overheid echter een wettelijk gevolg toegekend aan de leeftijdsgrenzen van Kijkwijzer. Het bioscooptoelatingsbeleid is gebaseerd op artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.

Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Lees hier meer over de kijkwijzer.

Op tijd beginnen
Na aanvang van de voorstellingen is toegang niet meer mogelijk. Er vindt geen restitutie van het entreegeld plaats.

Fotograferen en mobiele telefoons
Het maken van foto-, video-, geluids- of filmopnamen tijdens voorstellingen in Theater het Kruispunt is niet toegestaan. Zet uw mobiele telefoon vóór aanvang van de voorstelling helemaal uit. De stil- of trilstand werkt storend op onze geluidsinstallatie.

Fotografie
Wie Theater het Kruispunt bezoekt, kan gefotografeerd worden. Deze foto's worden gemaakt door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Deze foto's gebruiken we als verslaglegging van evenementen en kunnen gebruikt worden op onze website of social media kanalen. Wilt u niet herkenbaar op de foto's zichtbaar zijn dan kunt u dit aangeven bij één van onze medewerkers of na afloop via publiciteit@theaterhetkruispunt.nl. Wij zorgen dat de betreffende foto direct wordt verwijderd. NB, dit geldt alleen voor foto's die gemaakt worden door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of filmpjes maken. Daar hebben wij geen invloed op.

Consumpties
Consumpties zijn voor aanvang van de (film)voorstelling te verkrijgen. Uw drankje mag mee de zaal in, er hangen tafeltjes waar u de consumptie op kwijt kan. 

Garderobe
De garderobe is i.v.m. de coronomaatregelen niet in gebruik. Jassen/tassen gaan mee de zaal in.

Roken
Het gehele theater is rookvrij.

Wijzigingen
Theater het Kruispunt is niet aansprakelijk voor wijzigingen in programma’s. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum dan brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Veilig naar Theater het Kruispunt

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Daarom openen we ons theater volgens een protocol met duidelijke richtlijnen hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden.

De belangrijkste maatregelen

 • In de theaterzaal geldt met ingang van het nieuwe seizoen een aangepaste zaalcapaciteit, waarbij we rekening houden met 1,5 meter afstand. 

 • Het is enkel mogelijk om vooraf online of telefonisch tickets kopen. De publieksservicebalie in de hal is tot nader orde gesloten.

 • Er zijn 1,5 meter maatregelen in het gehele gebouw. Volg de aangeven looproutes en volg in alle gevallen de aanwijzingen van het personeel op.

 • De regering heeft per 1 december 2020 het dragen van mondkapjes verplicht gesteld voor iedereen vanaf 13 jaar in de openbare ruimte, dus ook in theaters en concertzalen. Wij vragen u een mondkapje te dragen vanaf de ingang van Het Kruispunt tot aan uw zitplaats in de theaterzaal. Doe dit ook wanneer u de theaterzaal weer verlaat. Onze medewerkers hebben ook een mondkapje op.

 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de (film)voorstelling naar Het Kruispunt. In de servicemail die u ontvangt voorafgaand aan de (film)voortelling communiceren wij een tijdsslot. Wij vragen u zich aan dit tijdsslot te houden zodat we een soepele en veilige doorstroming kunnen garanderen.

 • Het is niet mogelijk om na aanvangstijd van de (film)voorstelling de zaal te betreden.

 • De garderobe is niet in gebruik. Jassen/tassen gaan mee de zaal in.

 • Toiletgebruik is alleen mogelijk voorafgaand aan de (film)voorstelling of in geval van nood.

 • Consumpties zijn voor aanvang van de (film)voorstelling te verkrijgen. Uw drankje mag mee de zaal in, er hangen tafeltjes waar u de consumptie op kwijt kan.

 • Na afloop van de (film)voorstelling vragen wij u te blijven zitten en de instructies van onze medewerkers op te volgen ten aanzien van het veilig verlaten van de zaal. 

 • Heeft u gezondheidsklachten die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, blijf thuis! Ook als uw huisgenoten deze klachten hebben. 

Met wie mag ik naar Theater het Kruispunt?

 • Alleen - Altijd welkom.

 • Vrienden - Als je niet samenwoont moet je altijd afstand houden, ook in de zaal. Let op: Iedereen dient voor zichzelf een kaartje te bestellen.

 • Partners - Als je niet samenwoont, moet je ook in de zaal afstand houden. Let op: Iedereen dient voor zichzelf een kaartje te bestellen.

 • Gezin/sociale eenheid - Iedereen uit hetzelfde huishouden (gezin, partners of huisgenoten) is welkom, je mag naast elkaar zitten. Let op: Bestel je kaarten per huishouden.

 • Kinderen - Tot 12 jaar mogen kinderen in groepen komen, begeleid door een volwassene. Let op: Bestel je kaarten je kaarten per huishouden.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen