Kaartverkoop

Online

Hoe je online kaarten bestelt via onze site leggen we je graag uit in deze pdf met stappenplan.

Inloggen kan via 'mijn theater' rechtsboven in je scherm. Als je eerder hebt besteld op onze website kun je hier je e-mailadres invullen en vervolgens je wachtwoord. Heb je nog niet eerder kaarten bij ons besteld, dan word je via de link in de e-mailbevestiging gevraagd je gegevens in te vullen, waarna je kunt bestellen.

Bestel je online kaarten, dan kun je kiezen voor betaling middels iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart de tegoedbon van Theater het Kruispunt en de Bewaar je ticketvoucher. 

Publieksservice

De publiekservice is telefonisch bereikbaar voor het reserveren van kaarten op dinsdag tm vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur op nummer 0180-615958.

En op voorstellingsavonden één uur voorafgaand aan de voorstelling

De publieksservicebalie in de hal van Het Kruispunt is geopend op dinsdag én vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Heb je vragen omtrent je kaarten/reservering, stuur dan een mail naar service@theaterhetkruispunt.nl. Je mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. 

Service informatie

Reductie
CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dien je deze te tonen. Groepsreservering is mogelijk bij een groot aantal voorstellingen, neem hiervoor contact op met de publieksservice via service@theaterhetkruispunt.nl / 0180- 615958.

Annuleren, ruilen of teruggeven
Kaarten kunnen tot 3 uur voor aanvang van een voorstelling of film worden omgeruild voor een andere voorstelling/film of een tegoedbon, de kosten voor deze service bedragen € 3,50 per bestelling voor een voostelling en € 1,- per bestelling bij een film.

Neem voor het teruggeven/annuleren van kaarten contact op met de publieksservice op 0180-615958 of service@theaterhetkruispunt.nl. Kun je ons in de periode tot 3 uur voor aanvang niet telefonisch bereiken, stuur ons dan een mail. Het tijdstip waarop de mail verstuurd is geldt als ingang van de annuleringsaanvraag.

De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na afgifte. Restitutie en achteraf inleveren is niet mogelijk. 

Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-.

Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Wachtlijst
Bij uitverkochte voorstellingen kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. Komen er kaarten terug dan nemen wij telefonisch contact met je op. 

Rolstoelgebruikers
Voor rolstoelgebruikers zijn vier speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Als je gebruik wilt maken van deze plaatsen, neem dan telefonisch contact op met de publieksservice, 0180-615958. Meld ook duidelijk of je een begeleider meeneemt.

Slechthorenden
Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen in de theaterzaal gebruik maken van het infrarood zendsysteem. Je kunt daarvoor een speciale koptelefoon afhalen bij de publieksservice.

Verwerkingskosten
De verwerkingskosten van € 1,05 zijn in de ticketprijs verwerkt.

Consumptie en garderobe
Bij alle theatervoorstellingen (m.u.v. jeugdvoorstellingen) is een consumptie van € 2,60 en de bewaakte garderobe van € 1,35 bij de toegangsprijs inbegrepen.

Bij jeugdvoorstellingen en filmsvoorstellingen is alléén de bewaakte garderode à € 1,35 inbegrepen.

Onze partner, het inpandige restaurant SPRUIT eten & drinken, werkt bij het merendeel van onze voorstellingen waar een pauze in zit met pauzebuffetten, je kunt je drankje dan in de pauze zelf pakken. Bij voorstellingen zonder pauze kun je je consumptie voorafgaand aan de voorstelling bij de barren afhalen.  

Bonnen

Podium Cadeaukaart 
De Podium Cadeaukaart kun je bij ons inwisselen én aanschaffen. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 10,- en een maximum van € 150,-.

De Nationale Bioscoopbon
Ook De Nationale Bioscoopbon kun je bij ons inwisselen én aanschaffen. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 5,- en een maximum van € 150,-. De MaDiWoDo-bioscoopbon is niet bij ons verkrijgbaar, maar wel inwisselbaar van maandag t/m donderdag.

Tegoedbon Theater het Kruispunt
Je kunt je bestelling (deels) afrekenen met tegoedbonnen die je eerder bij ons hebt gekregen. Voor de tegoedbonnen zonder geldigheidsdatum geldt de wettelijk geldigheidstermijn van 5 jaar. Bonnen uitgegeven vanaf 1 januari 2016 zijn 1 jaar geldig (de vervaldatum staat op uw tegoedbon). Het is mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-. Het saldo van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater verwerkt.

Podiumpas
Met de Podiumpas kun je voor € 35,- per maand onbeperkt naar voorstellingen bij meer dan 35 aangesloten podia in Nederland. Vanaf 1 maart 2023 ook bij Theater het Kruispunt. Je leest er meer over op deze pagina.

Huisregels

Disclaimer
Alle gegevens op deze website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kennelijke fouten binden Theater het Kruispunt niet. Indien je naam en adres bij ons bekend zijn, stellen wij je, indien mogelijk en van toepassing, vooraf op de hoogte van eventuele programmawijzigingen. Naast de huisregels gelden in Theater het Kruispunt de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD, klik hier.

Minimum leeftijd theatervoorstellingen

We willen graag dat iedere bezoeker ons theater met een goede ervaring verlaat. Al onze avondvoorstellingen zijn in principe geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, tenzij anders is aangegeven. Let op voor al onze voorstellingen geldt dat ze qua inhoud niet passend kunnen zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. Niet elke cabaretvoorstelling is bijvoorbeeld geschikt voor jeugd onder de 16. 

Bij onze jeugd-en familievoorstellingen staat een vanaf leeftijd. Theatermakers hebben deze voorstellingen speciaal voor kinderen vanaf de aangegeven leeftijd gemaakt. Theater het Kruispunt houdt zich aan deze adviesleeftijd.  Net als films kunnen theatervoorstellingen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. 

Het is niet toegestaan om baby's bij zowel jeugd- als volwassenvoorstellingen mee te nemen. Kinderen t/m 12 jaar dienen altijd onder begeleiding van een volwassene te zijn. Iedereen dient in het bezit te zijn van een plaatsbewijs. 

Kijkwijzer films
Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 4 jaar,  6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Bij (kinder)films worden kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten. 

De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. In de openbare ruimte zoals bij een bioscoop en in een winkel heeft de overheid echter een wettelijk gevolg toegekend aan de leeftijdsgrenzen van Kijkwijzer. Het bioscooptoelatingsbeleid is gebaseerd op artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.

Onder de 16 jaar, geen toegang. Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Lees hier meer over de kijkwijzer.

Op tijd beginnen
Na aanvang van de voorstellingen is toegang niet meer mogelijk. Er vindt geen restitutie van het entreegeld plaats.

Fotograferen en mobiele telefoons
Het maken van foto-, video-, geluids- of filmopnamen tijdens voorstellingen in Theater het Kruispunt is niet toegestaan. Zet je mobiele telefoon vóór aanvang van de voorstelling helemaal uit. De stil- of trilstand werkt storend op onze geluidsinstallatie.

Fotografie
Wie Theater het Kruispunt bezoekt, kan gefotografeerd worden. Deze foto's worden gemaakt door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Deze foto's gebruiken we als verslaglegging van evenementen en kunnen gebruikt worden op onze website of social media kanalen. Wil je niet herkenbaar op de foto's zichtbaar zijn dan kun je dit aangeven bij één van onze medewerkers of na afloop via publiciteit@theaterhetkruispunt.nl. Wij zorgen dat de betreffende foto direct wordt verwijderd. NB, dit geldt alleen voor foto's die gemaakt worden door of in opdracht van Theater het Kruispunt. Het kan voorkomen dat andere bezoekers foto’s of filmpjes maken. Daar hebben wij geen invloed op.

Consumpties
Bij onze avondvoorstellingen zit doorgaans een consumptie in het kaartje. Bij voorstellingen met een pauze staat het drankje klaar op tafels in de hal/foyer. Bij voorstellingen zonder pauze kun je je consumptie voorafgaand aan de voorstelling afhalen bij één van de barren van onze horecapartner SPRUIT eten & drinken Bij onze jeugd- en familievoorstellingen en films zit géén consumptie in de het kaartje verwerkt. 

Garderobe
De garderobe is bewaakt, jassen/tassen daar graag afgeven ivm de brandveiligheid in de zaal. 

Roken
Het gehele theater is rookvrij.

Wijzigingen
Theater het Kruispunt is niet aansprakelijk voor wijzigingen in programma’s. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum dan brengen wij je zo spoedig mogelijk op de hoogte.