Komt het Zien!

In 24 | 25 is Theater het Kruispunt één van de theaters die deelneemt aan Komt het Zien! Komt het Zien! maakt theaterbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Met live audiodescriptie en een speciale meet & feel inleiding kun je alles volgen. Via een koptelefoon hoor je live de beeldbeschrijving van de aanwezige blindentolk en mis je niets. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

Donaties uit onze Vriendenclub hebben deze deelname mogelijk gemaakt. Bij de musical Ja, ik wil! op zondag 13 april is een blindentolk aanwezig.

 • Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Paul Groot

  Ja, ik wil!
  zo 13 apr 15:00
  Van de makers van Blind Date!
  Theaterzaal
  zo 13 apr ’25
  15:00
  Tickets

Hoe het werkt?

 • Een paar dagen voor de voorstelling ontvangen blinde en slechtziende bezoekers per e-mail een introductie. Deze is beschikbaar als digitale tekst en als gesproken audio. De introductie bevat visuele informatie over de kostuums, het decor en acteurs. De voorpret begint dus thuis al.

 • In het theater is voor de voorstelling een inleiding. De invulling van de inleiding varieert per voorstelling. De blindentolk beschrijft altijd het decor en de kostuums. Meestal kun je kennismaken met de stemmen van de acteurs. En vaak kun je de kostuums en het decor van dichtbij bekijken of tasten.

 • Daarna krijg je een koptelefoon en ga je op jouw eigen plaats in de zaal zitten. De blindentolk beschrijft tijdens de voorstelling alles wat er te zien is. Zo mis je niets!

 • De blindentolk zit onzichtbaar in een geluidsdichte ruimte (meestal de lichtcabine) en stoort dus verder niemand.