Missie

De missie van Theater het Kruispunt is om alle inwoners uit Barendrecht en omgeving in aanraking te laten komen met kunst, cultuur en kennis en hierdoor vooral met elkaar. In onze open en gastvrije omgeving staan ontmoeting, verbinding en ontwikkeling voorop.

Het theater werkt daarom intensief samen met verschillende organisaties die met elkaar Het Kruispunt vormen. Het Kruispunt is dé inspirerende, dynamische ontmoetingsplek en het podium van, voor en door bewoners van de gemeente Barendrecht en omstreken.

Governance Code Cultuur

Theater het Kruispunt hanteert de Governance Code Cultuur. Dit is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de culturele sector. De cultuursector kenmerkt zich door grote diversiteit, maar voor de gehele sector geldt hetzelfde: het werken met gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording is zwaarder gaan tellen. Organisaties die zich hiervan bewust zijn hanteren de Governance Code Cultuur. Klik hier voor meer informatie. 

"Verwonder, ontdek, beleef"

Wie is wie

Directie & programmering
Chantal Kradolfer 

Afdeling bedrijfsvoering & financiën
Sietske Scholtemeijer | Ingrid Overkleeft

Afdeling publieksservice
Anita van der Waal | Anita van der Pols | Miranda Rooimans

Afdeling verhuur
Melanie Barbier 

Afdeling marketing & publiciteit
Anne Vrolijk | Merel Vermunt 

Afdeling techniek & filmprojectie
Richard Lommers | Wimmo Hamel

Huismeester
Sven Snijders 

Vrijwilligers
Yvonne Ahlrichs, Cor Appelo, Corrie van Ballegooien, Barrie van den Berg, Olga Bezemer, Cees Brussé, Ria van Buren,Yvonne Cozijnsen, Ellen van der Deijl-Rotgans, Tessa van der Deijl, Henny Dellius, Corine Dons, Robert Driessen, Simone Elshout, Marja Gorter, Anja van Hertum, Rennie Houtstra, Irene van den Hoven, Ans Hoving, Margareth Korthuis, Annemieke Kosse, Wil Kromkamp, Angelique Kuiper, Kitty Lindenhof, Denise Lodder, Els van Loo, Jaap Molendijk, Angelina Muller, Mieke van Opstal, Linda Overkleeft, Ria Poldermans, Marloes de Reus, Kees van Schanke, Wencke Schouten, Henny Serier, Henk Smit, Astrid van der Valk, Sandra van Velzen, Loes van de Ven, Marjan Vlieger, Esther Voogt, Addy van der Waal, Joke Wesdorp, Coby van der Wielen. 

Raad van Toezicht
Marc Weerts (voorzitter)
Hoofdfunctie; Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur Gemeente Westland

Anne-Marie Kuiper
Hoofdfunctie; Director Marketing en Service bij Matrix Fitness 
Toezichthoudende functie; Bestuurslid Stichting de Harde Leerschool

Stephanie ter Borg
Hoofdfunctie; Directeur REWIN West-Brabant
Toezichthoudende functie; Lid van de Raad van Toezicht Stichting KijkopWelzijn en Stichting Welzijn Albrandswaard en bestuurslid Stichting Sociaal cultureel centrum De Bernarduskerk 

Henk Robbe 
Hoofdfunctie; Praktijk adviseur medici bij THP Financial Guidance in Dordrecht
Toezichthoudende functies; Lid Raad van Toezicht PCPO Barendrecht Ridderkerk en kascommissie speeltuinvereniging De Oranjetuin Barendrecht 

De Raad van Toezicht is bereikbaar op rvt@theaterhetkruispunt.nl 


Publicaties

 • Bekijk hier het jaarverslag van 2021.
 • Bekijk hier de publicaties van Theater het Kruispunt op de website van de Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur.
 • Bekijk hier de profielschets van de Raad van Toezicht van Theater het Kruispunt.

Vacatures

Wil jij ons team komen versterken? Theater het Kruispunt zoekt op korte termijn een:

Allround medewerker theatertechniek


Theater het Kruispunt is gevestigd in gebouw Het Kruispunt, het culturele hart van Barendrecht. Het Kruispunt is dé inspirerende, dynamische ontmoetingsplek en het podium van, voor en door bewoners van de gemeente Barendrecht en omstreken.

Theater het Kruispunt is een gewaardeerd podium onder bezoekers en artiesten en biedt een divers aanbod van voorstellingen en films. Jaarlijks ontvangen we zo’n 35.000 bezoekers. Daarnaast (co)produceren en hosten we (zakelijke) evenementen, vinden er verhuringen plaats en zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van sociaal-maatschappelijke programma’s waarmee we continu de actuele verbinding aan gaan met bewoners en partners uit Barendrecht en omgeving. 

Dit alles in een open en gastvrije omgeving waar ontmoeting, verbinding en ontwikkeling voorop staan.  


Wat ga je doen:

 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband theatergezelschappen en huurders begeleiden en zorgen dat de werkdag vlekkeloos verloopt.
 • Je bent het visitekaartje van het theater waardoor gezelschappen en huurders niets liever willen dan terugkomen. 
 • Je verricht onderhoudswerkzaamheden aan de theater technische installaties en inventaris.
 • Je maakt onderdeel uit van het BHV-team
 • Opbouwen, programmeren, bedienen en onderhouden van de theater technische installaties.
 • Adviseren van collega’s, bespelers en huurders op het gebied van theatertechniek.

Wie ben jij:

 • Je bent enthousiast, flexibel en hebt een groot hart voor theater.
 • Je hebt MBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een relevante opleiding in de theatertechniek. 
 • Je hebt kennis van programmeren van diverse sturingsprotocollen.
 • Als je een specialisatie licht hebt, zou fijn zijn. 
 • Je hebt een BMT-certificaat of bent bereid deze te halen. 

Wij bieden:

 • Een dienstverband van 80-100 % (in overleg) met veel uitdaging en zelfstandigheid in een dynamische omgeving waarin de lijnen kort zijn en initiatief gewaardeerd wordt.
 • In eerste instantie een jaarcontract en als de samenwerking aan beide kanten goed bevalt is verlenging mogelijk. 
 • Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en kennis conform de cao Nederlandse Podia.
 • Daarnaast hebben we een vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, een vergoeding voor je woon-werkverkeerkosten, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en kan je genieten van de mooiste voorstellingen! 
 • Een plek in het leukste team, veel gezelligheid, lekkere lunches en altijd met elkaar de schouders eronder en gaan.

Enthousiast geworden? 

Theater het Kruispunt streeft naar diversiteit en inclusiviteit in samenstelling, achtergrond en expertise van het team. Mail jouw motivatie met cv naar vacature@theaterhetkruispunt.nl t.a.v. Richard Lommers (hoofd techniek).   

Sponsoring

Onze hoofdsponosor hallo, steunt ons al jaren op het gebied van automatisering en telefonie. Interesse om het theater individueel te sponsoren net zoals hallo, of aan te sluiten bij de Club van 25, en op die manier bij te dragen aan de ambities van gebouw Het Kruispunt? Neem dan contact op met Chantal Kradolfer, directeur van Theater het Kruispunt via info@theaterhetkruispunt.nl