Vrienden

Als je theater, cultuur én Theater het Kruispunt in Barendrecht ook van grote waarde vindt, word dan Vriend. Juist nu is het fijn om een plek te hebben waar je veilig een mooie avond uit kunt beleven. 

Je donatie beschouwen wij als een steun in de rug en een teken dat je ons een warm hart toedraagt. Als Vriend draag je een steentje bij aan projecten op het gebied van cultuureducatie, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van theater en film. 

Want wat is er tenslotte mooier dan in het rode pluche de magie op het podium te ervaren. 


Onze Vrienden ondersteunen de volgende projecten:

 • Peuter-kleuterochtenden; Theater voor de allerkleinsten tussen de 1 en 4 jaar,  met voorafgaand aan de voorstelling een leuke, interactieve workshop. 

 • Cinekid on Tour; Naast het Cinekid Festival in het land zijn er door heel Nederland satellietfestivals bij filmtheaters, bioscopen, cultuurhuizen en bibliotheken. Theater het Kruispunt is daar één van. Ieder theater heeft een basis Cinekid programma en voegt zelf extra activiteiten toe.

Als Vriend krijg je een aantal leuke extra's:

 • Je krijgt voorrang bij het bestellen van kaarten voor het nieuwe seizoen.
 • Wij brengen je als eerste op de hoogte van nieuwtjes en aanbiedingen.
 • Wij nodigen je uit voor de Tip, onze feestelijke preview avond met acts en artiesten die komend seizoen te zien zijn. 
 • Je ontvangt twee keer per jaar een vriendennieuwsbrief.

Vanaf € 75,- voor één persoon en € 125,- voor twee personen per jaar ben je Vriend van Theater het Kruispunt. 

Vriend worden? 


Geen vriend worden, maar wel een donatie doen?
Dat kan via deze link, klik hier. 

"We willen iets teruggeven aan het theater waar we altijd zoveel plezier beleven" - Vriend van Theater het Kruispunt

Filmvriend

Als Filmvriend draag je Filmtheater het Kruispunt een warm hart toe. Je gift wordt gebruikt ten behoeve van de filmprogrammering, maar ook voor technisch onderhoud aan de digitale projector, het dolby surround systeem als het filmdoek.

Je bent Filmvriend voor € 15,50 per persoon. Je bent Filmvriend voor een jaar (vanaf het moment dat je vriend wordt). Uw lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Wanneer je vriendschap afloopt krijg je van ons bericht om weer vriend te worden. 

Als Filmvriend krijg je per filmbezoek € 1,50 korting (per Filmvriend).

Filmvriend worden?
Klik hier en regel je vriendschap online.  Je kunt ons ook bellen op 0180-615958.

Mecenaat & legaat

Mecenaat
Wij informeren je graag in een persoonlijk gesprek met de directie over de mogelijkheden om ons als Mecenas te steunen. Hierin kunnen we bespreken waar uw belangstelling ligt en waarvoor je gift het best kan worden ingezet.

Legaat
Als je Theater het Kruispunt een warm hart toedraagt en bij wil dragen aan het behoud van Theater het Kruispunt voor volgende generaties, kun je er ook voor kiezen theater het Kruispunt in je testament te laten opnemen. 

Wens je meer informatie, of wil je een afspraak maken met onze directeur Chantal Kradolfer? Stuur een mail naar info@theaterhetkruispunt.nl. Wij nemen dan contact met je op.

De club van 25

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Digitaal Dagblad B.V. en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt.

Ons 25-jarig bestaan hebben we aangegrepen om, middels een inspirerende club, een extra impuls te geven aan programmering die bijdraagt aan de levendigheid van het gebouw, waardoor het publiek Het Kruispunt ook de komende 25 jaar kan ervaren als een prettige plek om te verblijven, elkaar te ontmoeten en kennis te maken met het aanbod van de betrokken partners.

Door middel van de club van 25 kunnen wij onze ambities verder vorm geven en samen met de lokale bevolking/bedrijfsleven de waarde van Het Kruispunt als plek van en voor iedereen nog verder te bestendigen. Het is tijd om door te pakken, te gaan verstevigen en Het Kruispunt nog beter op de kaart te zetten als een maatschappelijk podium waarbij iedereen mee mag doen.

Maak het (samen) mee in Het Kruispunt
De club van 25 is een club van 25 betrokken bedrijven die een netwerk vormen en die ieder € 1.000,- per jaar (excl. btw) doneren en op deze manier bijdragen aan de ambities van Het Kruispunt.

Uw bijdrage draagt bij aan onze ambities:

 • Het aanbieden van een (laagdrempelig) programma-aanbod.
 • Een podium vormen en faciliteiten beschikbaar stellen voor initiatieven en ideeën die leven en voortkomen uit de Barendrechtse samenleving en relevante organisaties.
 • Het mogelijk maken voor scholen en culturele verenigingen om gebruik te maken van de ruimtes in Het Kruispunt.
 • Met gevarieerde projecten bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen in Barendrecht, waaronder aanbod voor jongeren, aanbod voor ouderen, aanbod voor mensen die in een sociaal isolement verkeren, aanbod voor Nieuwe Nederlanders.
 • Het verbreden van culturele kennis bij jeugd.
 • Het doorontwikkelen van een duurzaam cultureel speelveld binnen Barendrecht.
 • Het opstarten van een Barendrechts programmeerteam met een vertegenwoordiging door Barendrechtse inwoners.

Wat krijgt u van ons terug?

 • Een leuke en inspirerende netwerkavond waar u de 25 bedrijven uit Barendrecht/omgeving ontmoet (één keer per jaar).
 • Belastingvoordeel omdat Het Kruispunt een ANBI-status heeft.
 • Je hebt toegang tot het netwerk van de club van 25.
 • 10% korting bij het huren van een ruimte in Het Kruispunt (denk aan vergaderzalen/foyer) en 10% korting op de catering bij het huren van een ruimte.
 • Vermelding (naamsvermelding en/of logo) op de website van Het Kruispunt, op de screens en op het drukwerk (flyers, affiches).
 • Persoonlijk contactpersoon voor reserveren van tafels bij SPRUIT eten & drinken, het reserveren van vergaderruimtes of tickets voor Theater het Kruispunt.
 • Zichtbaarheid op de sponsormuur in het Kruispunt.

Meer informatie of aanmelden?

Meer informatie ontvangen, of wil je je bedrijf aanmelden bij de club van 25, stuur dan een mail naar info@hetkruispunt.nl

 

Maak het (samen) mee in Het Kruispunt

ANBI status

Theater het Kruispunt is een ANBI-stichting (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat je je donatie mag aftrekken van de belasting. Denk je erover ons een bedrag te schenken van meer dan ongeveer € 50,- dan is het al verstandig om even naar de regels hierover op de website van de Belastingdienst te kijken. Bekijk de publicaties van Theater het Kruispunt op de website van de Federatie van Werkgeversverenigingen in de Cultuur.