CKV-voorstellingen

Alle mooie, leuke, ontroerende en grappige voorstellingen die geschikt zijn voor CKV vind je hieronder. Wil je meer weten over de voorstelling, theatertrailers bekijken of kaarten bestellen, klik op de artiest.

Moet je een voorstelling bezoeken voor een bepaald vak, zoals CKV, Nederlands of Geschiedenis? Stuur een mailtje naar marketing@theaterhetkruispunt.nl en we helpen je graag een passende voorstelling uit te zoeken!

Hieronder een selectie uit al onze voorstellingen:

Cabarestafette (vr. 20 oktober, 20.15 uur)
Verrast willen worden door jonge cabarettalenten en misschien wel dé grote nieuwe cabaretsensatie zien? Kon dan naar de Cabarestafette! Welke cabaretiers u te zien krijgt blijft een verrassing, maar zeker is dat u de zaal met buikpijn van het lachen verlaat.

Brace - Les geleerd (za. 21 oktober, 20.15 uur)
In deze muzikale theatervoorstelling zingt Brace in intieme setting over zijn leven en de liefde. Hij vertelt over hoe hij als probleemjongere opgeroeide in Amsterdam. Over de sterke band met zijn moeder, die geëmigreerd is en hij verschrikkelijk mist. Kortom, over zijn hoogtepunten en zijn diepe dalen.

Sara Kroos - Zonder verdoving (try-out) (do. 26 oktober, 20.15 uur)
Sara Kroos is snoeihard, snoeilief, maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. Sara komt naar Barendrecht om haar nieuwe voorstelling uit te proberen op een enthousiast publiek.

The Puppini Sisters (za. 4 november, 20.15 uur)
De legendarische Andrews Sisters in een vernieuwd en jazzy jasje, dat zijn The Puppini Sisters. Zij geven hun eigen moderne twist aan de klassiekers van weleer, maar stoppen tegelijk moderne rocknummers in een jazzy jasje. Een unieke mix van stijlen in een verbluffende close harmony van een muur van stemmen.

Shirma Rouse - Aretha! “The Queen of Soul” Celebration tour (za. 11 november, 20.15 uur)
Aretha! “The Queen of Soul” geeft het publiek een uniek kijkje in het leven van Aretha Franklin, de vrouw, moeder en mens achter die soulstem. Onder begeleiding van een achtmans formatie zingt Shirma Rouse Think, Bridge Over Troubled Water, Respect en vele andere favorieten.

Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a. - Het Achterhuis (do. 16 november, 20.15 uur)
Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Ilja Leonard Pfeijffer maakte en nieuwe bewerking voor het toneel. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Met inleiding.

Danny Vera - Between the Dark & Daylight (di. 21 november, 20.15 uur)
Bekend van o.a. optredens bij DWDD, RTL Nate Night en Voetbal Inside brengen Danny Vera en zijn band het programma Between the Dark & Daylight. Een voorstelling boordevol nummers die gaan over zowel de donkere als de lichte kant van het leven. Meeslepende Rock ’n Roll.

Stanley Burleson, Freek Bartels e.a. - From Sammy with love (try-out) (vr. 24 november, 20.15 uur)
From Sammy With Love vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Beide kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer Mr. Bojangles. Een hitmusical met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.

The Ruggeds – ADRENALINE (za. 25 november, 20.15 uur)
De absolute wereldtop op het gebied van breakdance komt, geloof het of niet, uit Eindhoven. The Ruggeds wonnen wereldwijd al een aantal prestigieuze toernooien en zijn te zien in de videoclip Where Are Ü Now van Justin Bieber. Bereid je voor op een avond vol onvoorstelbare acrobatiek, ritme en energie. Met breakdanceworkshop.

Beau Schneider e.a. - Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken (try-out) (za. 2 december, 20.15 uur)
Van het boek Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016. In de theaterversie van deze bestseller laten Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven in een verzorgingshuis.

Ali B. - Kroost (try-out) (za. 9 december, 20.15 uur)
Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. En Ali is nog lang niet uitgepraat. Nu de verkiezingskoorts een beetje is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?

Sjaak Bral - Vaarwel 2017 (do. 14 december, 20.15 uur)
Sjaak Bral is de enige cabaretier die al twintig jaar in zijn eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2017 wordt vakkundig gefileerd en overgoten met de gulle lach opgediend.

The Originals - Eindejaars Songference 2017 (do. 21 december, 20.15 uur)
The Originals spelen alles, maar dan ook echt álles. Op verzoek! Noem een artiest, of vraag direct je lievelingsliedje aan, en de vijf alleskunners zetten het onherroepelijk in. De Eindejaars Songference 2017 is het meest muzikale en interactieve jaaroverzicht ooit. Laat u verrassen en maak samen met The Originals de soundtrack van het jaar.

Pieter Derks - SPOT (vr. 22 december, 19.30 uur)
In SPOT keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt.

Shock (12+) - Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries (vr. 5 januari, 2 uur)
Beleef Shock in het theater als spannende thrillermusical! Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries. Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Maanden later keert de moordenaar terug. En dit keer voor jou.

Van der Laan & Woe - Pesetas (try-out) (vr. 12 januari, 20.15 uur)
Gelukkig ze zijn weer terug. Een jaar lang waren ze alleen te zien in het succesvolle tv-programma De Kwis, maar dit seizoen kunnen we weer genieten van het virtuoze cabaretduo Van der Laan & Woe. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen.

Jandino Asporaat – Keihard (do. 1 februari, 20.15 uur)
Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel; je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen, het liefst keihard! In zijn zesde show brengt Jandino hilarische typetjes, stand up comedy zang en dans.

Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar (vr. 2 februari, 20.15 uur)
Zélf nadenken kritisch blijven. Zou het niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet, waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken? Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo en kwamen met een frisse blik de op grote en kleine zaken weer bij elkaar.

Marc-Marie Huijbregts – GETEKEND (do. 8 februari, 20.15 uur)
Marc-Marie staat sinds jaren weer met een soloprogramma in Theater het Kruispunt. Voor dit programma put hij uit een eindeloze bron van nieuw materiaal. Hij gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen. GETEKEND is een persoonlijk programma dat drijft op emotie, en u wordt meegevoerd.

Eric van Sauers - De Lief en Leed Tour (vr. 23 februari, 20.15 uur)
Eric van Sauers heeft in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren en ontroeren. In zijn nieuwe programma gaat hij het liefde het leed delen. Komisch en meeslepend. Comedy recht uit het hart.

DDF Crew - RETUNED (za. 24 februari, 20.15 uur)
DDF Crew brengt een spectaculaire show met muziek, dans, humor, spektakel en vooral veel springtouwen. DDF Crew, die als specialisatie touwtje springen heeft, is bekend geworden als winnaar van Hollands Got Talent in 2012.

African Mamas en Leoni Jansen - African Mamas (do. 8 maart, 20.15 uur)
In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas en Leoni Jansen een ode aan de zangeres Miriam Makema (Mama Africa) die Zuid-Afrika hoop gaf. Een bruisend theaterconcert met Makeba’s fantastische muziek en inspirerende verhalen.

Bas Muijs, Onno Innemee e.a. - In de Vlaamsche Pot (vr. 16 maart, 20.15 uur)
Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot kunt u genieten van een theaterversie van deze hilarische hitserie. Haye van der Heijden klimt voor deze voorstelling opnieuw in de pen. Schuif aan bij Luciën en Karel, geniet van het gestuntel van Dirkje en Frits en…. van wie is die geheimzinnige reservering in de agenda?

René van Meurs - Ik beloof niks (vr. 23 maart, 20.15 uur)
René heeft weer van alles meegemaakt waar hij graag over vertelt. Mooie verhalen, rake grappen en flink tempo, maar hij belooft niks. Eigenlijk was het plan om exact te doen wat je van cabaretteketet verwacht. Hoog tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen.

Op Sterk Water – HOTEL (vr. 30 maart, 20.15 uur)
Check dit seizoen in voor de nieuwste, ongelooflijk grappige, muzikale en interactieve show van Nederlands beste impro-cabaretgroep. In HOTEL spelen zij in op hét thema van de afgelopen tijd: gastvrijheid. HOTEL is een geïmproviseerde voorstelling die u onbedaarlijk laat lachen op een trip die u nooit zal vergeten. Met improvisatieworkshop.

Henriëtte Tol, Peter Bolhuis e.a. - Vele hemels boven de zevende (za. 31 maart, 20.15 uur)
In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde. Naar de prachtige roman van Griet Op de Beeck.

Cameretten - Finalistentournee Cameretten Festival 2017 (vr. 20 april, 20.15 uur)
Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland! In meer dan vijftig jaar tijd hebben vele grote namen hier hun eerste stappen gezet. Laat u verrassen door vers cabarettalent en ontdek de topcabaretiers van morgen.

Joey Ferre e.a. - The Full Monty (do. 26 april, 20.15 uur)
The Full Monty is terug! De musical is een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven, maar ook op het toneel ‘the full monty’ te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs.

3JS - 10-jarig Jubileum (za. 28 april, 20.15 uur)
De songs van de 3JS hebben vaak een folky-basis van akoestische gitaren, viool en accordeon en de spitsvondige teksten verdienden een luisterend oor. In deze jubileumshow blikken de 3JS muzikaal en verbaal terug op alle voorgaande shows.

Eric Corton – Ma (do. 3 mei, 20.15 uur)
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

Richard Groenendijk - Om alles! (di. 8 mei en wo. 9 mei, 20.15 uur)
In Om alles! zien we Richard Groenendijk zoals vanouds van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest ad remme kant. Geniet van een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.

Yentl en de Boer - Magie (do. 17 mei, 20.15 uur)
Yentl en de Boer zijn terug met een nieuwe voorstelling. Ze staan te trappelen om hun nieuwe ervaringen en fantasieën aan de wereld ten toon te spreiden. Een volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: Nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages.

Johan Goossens - Vlam (vr. 18 mei, 20.15 uur)
Johan Goossens houdt graag het vuurtje brandend. Het vuur van de passie, idealen. Johan wil de barricades wel op, maar heeft ook last van zijn rug. Hij vraagt zich af waar hij werkelijk nog voor staat. Persoonlijk en onweerstaanbaar grappig. Met rake observaties en superieure ironie. En natuurlijk weer prachtige liedjes.

Jörgen Raymann - Zo Kan Het Ook 2.0 (za. 26 mei, 20.15 uur)
Raymann heeft Abraham gezien en gooit het roer om. Geen verkleedpartijen en melige liedjes, maar volwassen humor met een boodschap. Hij relativeert zichzelf meer dan ooit tevoren en daagt u uit dat ook te doen. Vroeger was het niet beter, maar de toekomst zou wel slechter kunnen zijn.

Kalender

December 2017
ma di wo do vr za zo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.