CKV-voorstellingen

Alle mooie, leuke, ontroerende en grappige voorstellingen die geschikt zijn voor CKV vind je hieronder. Wil je meer weten over de voorstelling, theatertrailers bekijken of kaarten bestellen, klik op de artiest.

Moet je een voorstelling bezoeken voor een bepaald vak, zoals CKV, Nederlands of Geschiedenis? Stuur een mailtje naar marketing@theaterhetkruispunt.nl en we helpen je graag een passende voorstelling uit te zoeken!

Hieronder een selectie uit al onze voorstellingen:

Tommie Christiaan – In een ander licht (vr. 16 november, 20.15 uur)
Tommie Christiaan (bekend van o.a. de Beste Zangers en De Passion) komt met zijn eerste eigen show waarin zijn eigen muziek een hoofdrol speelt. In Een Ander Licht wordt een show met eigen liedjes, maar bevat ook nummers die veel voor hem betekend hebben. Een nieuwe, spannende tijd, die hoort bij een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Tommie Christiaan, in een ander licht.

Richard Groenendijk – Om Alles (REPRISE) (wo. 21 november, 20.15 uur)
“Richard Groenendijk bewijst met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren”, scheef het AD naar aanleiding van de première van Om Alles!. “Groenendijk heeft het vermogen een zaal te laten bulderen van het lachen”, voegde de Volkskrant eraan toe. Daarom nog één keer in Theater het Kruispunt te zien!

Kiki Schippers – Waar (do. 22 november, 20.15 uur)
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar tweede voorstelling: WAAR.

LAKSHMI – ADEM (do. 29 november, 20.15 uur)
LAKSHMI is een groot talent en maakt veel indruk in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. In ADEM vertelt ze een verhaal en bezingt dit in haar nummers. Vol met electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. “Een debuut waar je niet omheen kan” - Eric Corton

Arie en Silvester – Wie?! (za. 1 december, 20.15 uur)
De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! Ze brengen nog eenmaal het beste. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd. De twee heren gaan als vanouds te keer. Alsof het nooit anders is geweest.

Ali B – Koorts (vr. 21 december, 20.15 uur)
Ali B timmert naast rapper, jurylid bij The Voice en TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg. Nu de verkiezingskoorts een beetje is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?

Jeans – Blame it on the boogie (za. 22 december, 20.15 uur)
De spiksplinternieuwe show van Jeans staat garant voor een spetterend muzikaal feest voor jong en oud. Begeleid door een live-band wordt u meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits; zowel die van vandaag de dag als uit de jaren ‘90 terug tot aan de jaren ‘50. Put on your dancingshoes, come on down and boogie with us all night long!

Rundfunk – Wachstumsschmerzen (do. 10 januari, 20.15 uur)
Het duo Rundfunk beleefde afgelopen seizoen een droomdebuut. Na de succesvolle tv-serie kreeg hun eerste voorstelling een vloedgolf aan lovende recensies. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Henry van Loon – Onze Henry (do. 17 januari, 20.15 uur)
Henry van Loon (o.a. bekend als conciërge Volkert in De Luizenmoeder) brengt zijn programma Onze Henry. Met ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen.

Van der Laan & Woe – Pesetas (REPRISE) (za. 26 januari, 20.15 uur)
Van der Laan & Woe komen, na het succes van vorig seizoen, nogmaals naar Theater het Kruispunt. Een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. “Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zo veel vindingrijkheid en theatraal vernuft.” - de Volkskrant★★★★★

De staatsopera van Tatarstan – Het Zwanenmeer (wo. 30 januari, 20.15 uur)
Voor het eerst in Theater het Kruispunt: Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan met één van de grootste balletklassiekers: Het Zwanenmeer. Het ballet vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door een boze tovenaar in een zwaan is veranderd. Een betoverend sprookje voor jong en oud.

Emma wil leven - Naar de documentaire van Jessica Villerius (vr. 1 februari, 20.15 uur)
Een solovoorstelling gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius. Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er de stem van anorexia die sterker is en haar anders laat handelen.

The Kik – The Kik Herhaalt! (za. 2 februari, 20.15 uur)
Na hun optredens bij DWDD, waarin de band bekende hits hertaalde en daarmee inspeelde op de gesprekken aan tafel, kwam de vraag om liedjes van nieuwe, Nederlandse teksten te voorzien. Voor The Kik Hertaalt! maakt de Rotterdamse band een selectie uit dit repertoire en vertelt zanger Dave von Raven de achterliggende verhalen.

Daniël Arends - Meer van hetzelfde (deel 1) (za. 9 februari, 20.15 uur)
Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. U krijgt vanavond alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met Meer van hetzelfde (Deel 1).

Patrick Nederkoorn & Anne Neuteboom – Double Date (do. 14 februari, 20.15 uur)
In het programma Double Date spelen Patrick Nederkoorn en Anne Neuteboom allebei een korte versie van hun nieuwe programma. Anne maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik. Patrick is een gedreven, energieke verteller. Cabaretiers om rekening mee te houden!

Patrick Laureij – Nederlands Hoop (za. 2 maart, 20.15 uur)
"Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld Nederlands Hoop. Het zou tof zijn als je langskomt" - Patrick Laureij. Zijn debuutshow Dekking Hoog werd een gigantisch succes. We kunnen niet wachten op zijn tweede programma. Patrick Laureij: Vlijmscherp, kakelvers, innemend, eerlijk, Rotterdams.

Alex Ploeg – Ultimatum (wo. 20 maart, 20.15 uur)
Alex Ploeg is explosief, muzikaal en schuwt het randje niet. Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent?

Judeska in de TBS-kliniek (za. 30 maart, 20.15 uur)
In deze knotsgekke klucht moet Judeska noodgedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar Judeska niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen. Gaat het personeel er in slagen om van Judeska een beter mens te maken?

Ferry Doedens, Jeroen C. Molenaar e.a. – Stil in mij (za. 6 april, 20.15 uur)
Deze musical gaat over vijf vrienden die elkaar na de middelbare schooltijd uit het oog zijn verloren. Nu komen ze weer samen, alleen dit keer niet met zijn vijven want voor het eerst maken ze mee dat hun vriend van dezelfde leeftijd er niet meer is. Een verhaal over vriendschap, verwachtingen en identiteit. Met een lach en een traan en vol heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek.

Arjen Lubach – Arjen Lubach LIVE (wo. 10 april, 20.15 uur)
Meer dan tien jaar speelde hij in wisselende formaties in de theaters. Zijn tv-avontuur bezorgde hem met Zondag met Lubach een miljoenenpubliek, verschillende internationale virals, een Nipkowschijf en de Televizierring. Arjen Lubach is terug in de theaters. Alleen. Hij pakt de draad op die hij ooit achterliet. Als ìe er nog ligt tenminste.

Romy Monteiro – All At Once (wo. 17 april, 20.15 uur)
Na haar grote doorbraak in The Voice of Holland en The Bodyguard komt Romy Monteiro nu met haar eigen concert. Met een waanzinnige live band zingt ze de songs van haar muzikale helden en haar eigen album. Laat je verrassen door Romy’s veelzijdigheid en haar uitzonderlijke talent.

Martijn Koning – Koning van de dieren (do. 25 april, 20.15 uur)
Martijn Koning (o.a. Cojones, Gabbers, Comedytrain) wijdt zijn nieuwe show aan dieren. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs. Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. Satire op het scherpst van de snede.

Finalisten Cameretten Festival 2018 (vr. 10 mei, 20.15 uur)
Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland. In meer dan vijftig jaar tijd hebben vele grote namen hier hun eerste stappen gezet. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 53e editie. Bereid je voor op een avond keihard lachen!

Eva Crutzen – Opslaan Als (do. 16 mei, 20.15 uur)
Om Eva Crutzen kun je niet meer heen. Met haar energieke verschijning, goede grappen en haar talent voor typetjes is ze een jonge ster aan het cabaretfirmament. Opslaan Als is een snelle en levendige verzameling sketches, verhalen, personages en liedjes, ondersteund met vette beats, underscores en video-projectie.

Hofplein Rotterdam – Controle (10+) (zo. 2 juni, 15.00 uur)
Controle. Hou alles onder controle. Wees de beste versie van jezelf. Faal niet. Want als je faalt… Niet aan denken. Controle. Hou alles onder controle. In deze energieke en beeldende voorstelling geeft een groep jonge spelers vorm aan dwangmatig presteren en snoeihard op je smoel gaan.

Kalender

November 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.