CKV-voorstellingen

Alle mooie, leuke, ontroerende en grappige voorstellingen die geschikt zijn voor CKV vind je hieronder. Wil je meer weten over de voorstelling, theatertrailers bekijken of kaarten bestellen, klik op de artiest.

Moet je een voorstelling bezoeken voor een bepaald vak, zoals CKV, Nederlands of Geschiedenis? Stuur een mailtje naar marketing@theaterhetkruispunt.nl en we helpen je graag een passende voorstelling uit te zoeken!

Hieronder een selectie uit al onze voorstellingen:


Peter de Baan e.a. - De vloer op (toneel)
vr. 4 oktober, 20.15 uur
Het bekende tv-programma gaat het theater in. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s worden door regisseur Peter de Baan in een improvisatieopdracht gegoten. Bekende acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Soundos - Niets te verliezen (cabaret/kleinkunst)
do. 10 oktober, 20.15 uur
Soundos is al meer dan 10 jaar lid van het bekende gezelschap Comedytrain en draait al jaren met succes mee in de cabaretwereld. Soundos geeft zich he-le-maal. Bang om door de mand te vallen? “Nee man, ik heb niets te verliezen!” is het antwoord van deze top-comédienne. Zet je schrap voor Soundos!

Frank Evenblij & Erik Dijkstra - Bureau Sport in het theater (entertainment)
vr. 11 oktober, 20.15 uur
Tijdens deze interactieve en amusante avond komen alle vertrouwde Bureau Sport-elementen van het tv-programma voorbij: prachtige verhalen, messcherpe interviews met spraakmakende gasten in De Verhoorwagen en tijdens Meedoen Met onthullen bekende topsporters de fijne kneepjes van hun vak.

Pepijn Gunneweg - The Great Wonder (TRY-OUT) (entertainment/show)
wo. 16 oktober, 20.15 uur
Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, is terug in de theaters met zijn eerste solo show. The Great Wonder is een ode aan de verwondering. Een magisch schouwspel waarin een kleine man opzoek gaat naar het Grote Wonder. Komt dat zien!

André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a. - Ghost Stories (16+) (TRY-OUT) (toneel)
vr. 18 oktober, 20.15 uur
De West End hit Ghost Stories komt naar Barendrecht! Een achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten die wereldwijd al door ruim 500.000 bezoekers werd gezien. Dr. Kuiper, een professor in parapsychologie, geeft een lezing over spookverhalen. Bang zijn was nog nooit zo leuk. Durf jij het aan? “Brilliantly scary” – Daily Express.

Cabarestafette (cabaret/kleinkunst)
do. 31 oktober, 20.15 uur
Wie jong, bruisend cabarettalent wil ontdekken komt naar de Cabarestafette. Drie nieuwe talenten betreden het podium, elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. Een verrassend leuke avond gegarandeerd!

The Legends We’ve Lost - A Tribute To 2016 (muziek)
do. 7 november, 20.15 uur
2016 is het jaar waarin o.a. Prince, David Bowie, George Michael en Leonard Cohen zijn overleden. Een illuster rijtje iconische artiesten met een geweldig repertoire. The Legends We’ve Lost - A Tribute To 2016 is een muziekfeest waarin oude en gouden tijden herleven en niet meezingen simpelweg geen optie is.

Knock Out Comedy Crew - Nee, we zijn geen boyband (cabaret/kleinkunst)
do. 14 november, 20.15 uur
Nee, we zijn geen boyband is een avond echte stand-up comedy met de comedians van Knock Out Comedy Crew, aangevuld met bevriende, bekende, maar soms ook volslagen onbekende, talentvolle comedians. Een avond toneel op toneel. U zit bovenop de actie.

Maarten van Rossem - Theatercollege 
do. 12 december, 20.15 uur
Tijdens dit theatercollege analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond leren én lachen met de bekendste historicus van Nederland.

De Alex Klaasen Revue - Showponies 2 (musical/show)
vr. 10 januari, 20.15 uur
Na het grote succes van afgelopen seizoen komt Alex Klaasen nu met Showponies 2. Een spannende revue vol verkleedpartijen en dubbele bodems, tongue in cheek, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden. U bent welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick. Met o.a. Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen.

Pieter Derks - Voor wat het waard is (cabaret/kleinkunst)
za. 11 januari, 20.15 uur
Pieter Derks gaat afrekenen. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden vindt hij het leukste dat er is. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Zijn doel? Een vrolijke avond!

Max van den Burg - PAASBEST (cabaret/kleinkunst)
do. 16 januari, 20.15 uur
Max van den Burg laat u alle hoeken van het cabaretpodium zien. In sneltreinvaart strijden de (goed) foute types, kleurrijke verhalen en gekke muziekjes om voorrang. Max heeft weinig nodig om een zeer herkenbare wereld op te roepen, waarin iedereen zich altijd mooier voordoet dan hij in werkelijkheid is.

Ali B - Koorts (cabaret/kleinkunst)
vr. 24 januari, 20.15 uur
Ali heeft zijn publiek wat uit te leggen. Hij annuleert tot tweemaal toe zijn tournee. Wat is er allemaal aan de hand in huize Bouali? Zijn het toch burn-out verschijnselen of is het de komst van een nieuw kind? In Koorts zijn er talloze onderwerpen waar hij zijn licht over laat schijnen. Zowel persoonlijk als maatschappelijk.

Yora Rienstra - UP (toneel)
do. 30 januari, 20.15 uur
Naar het aangrijpende boek van Myrthe van der Meer. Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a. - TONIO (toneel)
vr. 31 januari, 20.15 uur
De indrukwekkende bestseller die A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? Met inleiding.

Martijn Kardol - Welkom (cabaret/kleinkunst)
do. 6 februari, 20.15 uur
Martijn maakt contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe. Want alles is beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier. Maakt hij hem verder open of gooit hij hem dicht? “Zo veel fijne zelfspot” – de Volkskrant★★★★

De Dutch Don’t Dance Division - JULIA and other Love Stories (dans)
do. 5 maart, 20.15 uur
In JULIA and other Love Stories draait alles om de liefde. Met o.a. de beroemdste liefdestragedie aller tijden: Romeo & Julia op muziek van P.I. Tchaikovsky. Daarnaast gaat u genieten van choreografieën op muziek van o.a. Purcell, Prokofjev en Gerschwin, maar ook passie en liefdesverdriet beleven met Raymond van het Groenewoud en Bette Midler.

Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol e.a. - De Aanslag (TRY-OUT) (toneel)
do. 12 maart, 20.15 uur
De toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters. En daar is maar één reden voor: dit indringende stuk is een must see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert. “De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend” - Ursul de Geer. Met inleiding.

Silent Comedy (cabaret/kleinkunst)
Vr. 13 maart, 20.15 uur
Silent Comedy moet je meemaken! Een koptelefoon, vier rete grappige cabaretiers en het gehele theater als decor. Een totaalbeleving waar jij de controle over hebt. Switch tussen de mics van vier impro-acteurs en dat levert hilarische momenten op. Silent Comedy is één van de grappigste voorstellingen die je gaat zien én beleven.

René van Meurs - Hunkert (cabaret/kleinkunst)
vr. 20 maart, 20.15 uur
De liefde. René van Meurs kan er heel goed over vertellen. Dat doet hij met prachtige verhalen vol mooie inzichten en enorm veel goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, of er naar smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

Roue Verveer - Zo Goed Als Nieuw (cabaret/kleinkunst)
di. 24 maart, 20.15 uur
Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm en hij stond 10 keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Zo Goed Als Nieuw zit uiteraard weer bol van de grappen. Koop je kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot.

Jandino Asporaat/Het Huis van Asporaat - Judeska in een nieuwe klucht (toneel)
wo. 1 april, 20.15 uur
Na het succes van de klucht Judeska in de tbs-kliniek kan een vervolg niet uitblijven. In theaterseizoen 2019-2020 komt Jandino terug met een splinternieuwe klucht met Judeska in de hoofdrol. Meer informatie volgt, maar dat het een hilarische avond wordt, staat vast!

Stefano Keizers - Sorry Baby (cabaret/kleinkunst)
do. 2 april, 20.15 uur
Stefano Keizers is vooral bekend als die vreemde verschijning met plaksnor uit De Slimste Mens. Genialiteit en gekte liggen dichtbij elkaar in zijn voorstellingen. “Stefano Keizers intrigeert. Bij deze dwarse theatermaker gaat niets zoals je verwacht. Dit is eerder performancekunst dan cabaret; elke conventie wordt binnenstebuiten gekeerd.” – de Volkskrant.

Jim Bakkum - Klein (muziek)
vr. 3 april, 20.15 uur
Jim Bakkum keert na 13 jaar solo terug in het theater met het persoonlijke programma Klein. Samen met een pianist brengt Jim een intieme ode aan de mooiste Nederlandstalige liedjes. Van Frank Boeijen tot Herman van Veen en van de 3J’s tot Jims eigen repetoire; alles komt voorbij.

Henry van Loon - Onze Henry (REPRISE) (cabaret/kleinkunst)
vr. 17 april, 20.15 uur
Henry van Loon afgelopen seizoen gemist? Dit is uw kans. Henry brengt nog één keer zijn programma Onze Henry. Met ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen.

De Eddy Zoëy Band - Hits from Heaven (muziektheater)
vr. 1 mei, 20.15 uur
Eddy Zoëy heeft met zijn Eddy Zoëy Band een show gemaakt waarin alle grote hits uit de hemel, van de grote muzikale helden, voorbij komen. Natuurlijk gaat het spelen van die Hits from Heaven gepaard met verkwikkende storytelling, gekke anekdotes, verhelderende uitleg en onverwachte weetjes.

Rayen Panday - Trigger (cabaret/kleinkunst)
za. 9 mei, 20.15 uur
Waarom hebben we het nodig om door van alles te worden getriggerd? Rayen Panday vraagt zich af wat is er nog écht speciaal? Hij dwingt de lachsalvo’s af, terwijl hij intussen op zijn eigen, inmiddels zeer succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen.

RUMAG. - RUMAG Theater-Event (entertainment/show)
wo. 13 mei, 20.15 uur
Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Hun teksten zijn origineel, grof, seksueel, maar vooral uiterst grappig. De theaterversie gaat aanvoelen als een belevenis. Met elke avond gasten uit de wereld van de humor en muziek.

Martijn Koning - Koning van de toekomst (cabaret/kleinkunst)
do. 14 mei, 20.15 uur
Martijn Koning heeft energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op. Hij heeft geheid de hoogste grapdichtheid-garantie; 80 minuten pure stand-up comedy. Zijn hoofd staat niet stil. Als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af.

Hofplein Rotterdam - Verdwaald in Bosch (10+) (jeugd/familie)
zo. 7 juni, 15.00 uur
De schilderijen van de 15e eeuwse kunstschilder Jeroen Bosch zijn bizar en bijzonder. De meesterwerken staan vol met symbolen. Jeugdtheater Hofplein speelt geen hapklare voorstelling, maar eerder een uitzonderlijke ervaring. De spelers laten de toeschouwers bepalen wat de symbolen van 500 jaar oud in 2020 nog betekenen.

Kalender

Januari 2020
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.