Theatercollege 2x Nee = Ja! door Steven Pont

Op maandag 14 februari 2022 vindt het tweede college plaats in de reeks rondom opvoeding georganiseerd door Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont gaat het hebben over de ontwikkeling van het zelfbeeld bij kinderen. 

Kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren, dat zelfbeeld wordt vooral door de omgeving gemaakt.  Op 14 februari 2022  legt ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont uit hoe omgeving en zelfbeeld elkaar beïnvloeden en ook hoe we dat kunnen beïnvloeden.

Via klei, het nut van ballen in de sloot en het leven op onbewoonde eilanden, gaat Steven Pont naar de rol die ouders en andere opvoeders hebben in de manier waarop een kind over zichzelf nadenkt en ook steviger in de wereld kan staan. Tijdens deze avond is ruimte voor interactie, aan het eind van het college is er ruimte voor vragen.  

De avond is gericht op ouders/opvoeders met kinderen in de leeftijd 0 tot 18 jaar.

Steven Pont, voormalig leerkracht, is ontwikkelingspsycholoog, mediator en gezinstherapeut en schrijver van diverse boeken over kinderen waaronder Mensenkinderen, Sociaal? Vaardig! en De do’s en don’ts van opvoeding.

Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht, klik hier 

De theatercolleges zijn een samenwerking tussen:

 

De theatercolleges worden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.