Theater vanuit je luie stoel

Zo balen.. Op dit moment kun je door de maatregelen rondom het Coronavirus niet dubbel liggen van het lachen om die leuke cabaretier, ontroerd zijn door prachtig toneel of genieten van mooie muziek in het rode pluche van het theater. Het goede nieuws: Dit alles kan wél vanuit de luie stoel. Mét een wijntje, zak chips en de benen omhoog.

Daarom introduceert Theater het Kruispunt ‘Theater vanuit je luie stoel’. Wij zorgen  dat je op de hoogte blijft van livestreams van artiesten, we geven tips over de leukste films en shows op de diverse streamingsdiensten en we informeren over de meest creatieve initiatieven op het gebied van theater en cultuur.

Houd deze pagina in de gaten en volg ons op onze socials!

THEATER VIRUS FESTIVAL

Hét online festival is om hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie te geven door een positief cultureel virus te verspreiden. Elke vrijdag om 20.00u via Youtube. Meer informatie

LIVESTREAMS & VIDEO’S

 • Maas Theater en Dans biedt uitkomst voor kinderen, jongeren en ouders die thuis zitten en zin hebben in theater. Het gezelschap komt daarom met Maas TV en Maas @ Home.
 • TivoliVredenburg gaat iedere dag om 20.00 uur live op Facebook met concertregistraties. Meer info
 • Bekijk enkele registraties van uitgelichte voorstellingen en lees toneelteksten van Het Nationale Theater.
 • Het Concertgebouworkest streamt drie eerder uitgevoerde concerten.
 • De Rotterdamse Comedy Club Haug streamt vanuit de club vanaf haar eigen YouTube kanaal de komende tijd 'Spitfree Comedy': een liveshow onder leiding van Tim Hartog. Om na deze crisis weer op vertrouwde voet verder te gaan, heeft de club financiële steun nodig. Deze steun kan op twee manieren geboden worden: abonneer je op het YouTubekanaal van Club Haug. Wanneer het kanaal meer dan duizend abonnees heeft, kan de club inkomsten genereren via dit kanaal. Dit kost niets. Daarnaast kunnen er digitale tickets worden gedoneerd. De prijs van dit ticket kan je zelf bepalen. Alle kleine beetjes helpen. Meer info
 • Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand maken dagelijks een aflevering van 'Quarantaine TV'. De mannen bellen vanuit huis met elkaar in via Skype en maken op afstand samen een satirisch programma. In het programma bespreken ze de actualiteiten, maar zorgen ze ook voor afleiding. De afleveringen zijn dagelijks om 12.00 uur te bekijken via Instagram.
 • Alain Clark zingt onder de noemer 'Alain's Safe Space' dagelijks met een collega-artiest. Elke ochtend om 11.30 uur via zijn Instagram
 • Maandagavond = Scapino avond! Zolang de theaters dicht zijn streamen zij elke maandag om 20:30 uur een voorstelling, film of documentaire van of over Scapino. 
 • Diederik van Vleuten zet zijn drie prachtige soloprogramma’s op integraal youtube. Vanaf donderdag 2 april aanstaande zijn Daar Werd Wat Groots Verricht, Buiten Schot en Mijn Nachten met Churchill gratis online te bekijken.
 • Theatergroep Orkater biedt via hun archief 'Orkater & Chill' veel mooie voorstellingen aan. Te bekijken via hun website.
 • De superleuke familievoorstellingen De gelaarsde poes en Snorro van Ro Theater/Theater Rotterdam zijn online te bekijken. 
 • Op de website van Opera2day van kun je je aanmelden voor opera’s die de afgelopen jaren hebben gespeeld in Nederland. Wanneer je als bezoeker je e-mailadres doorgeeft, ontvang je de opera’s in je mailbox.
 • Het Nationale Ballet doet via hun Facebookpagina regelmatig aankondigingen van live streams.
 • Theater Utrecht is gestart met Thuis Theater Utrecht waarmee zij elke vrijdag vanaf 12.00 uur een week lang een voorstelling uit hun archief aanbieden. 
 • Nederlands Dans Theater is achter de schermen druk bezig met (digitale) alternatieven om de kunst te blijven aanbieden. Waaronder NDTV, een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen. Bekijk ze hier.
 • Op het Youtube kanaal The Shows Must Go On wordt er iedere vrijdag om 20.00 uur een nieuwe Andrew Lloyd Webber musical geplaatst die slechts 48 uur te zien is. 
 • De komende paar weken zullen verschillende voorstellingen uit het archief van DE VERLEIDERS online geplaatst worden. Bekijk de voorstellingen via deze link: www.de-verleiders.nl/kijkthuis. Casanova’s van de vastgoedfraude /  Stem Kwijt! /  #niksteverbergen / De val van een superman / Door de bank genomen.
 • Leuke podcast: Theater Rotterdam heeft maar liefst twee podcastseries. De eerste is OFFBEAT, een bijzondere podcast waarbij ontmoetingen centraal staan. Er is geen interviewer, je hoort een gesprek alsof je zelf ook aan tafel zit. Het onderwerp is een thema uit een theatervoorstelling. In de podcast Wat doe ik hier? hoor je hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Theater Rotterdam.
 • Leuke podcast: IFFR heeft een podcast waarbij je kunt luisteren naar muziek uit de festivalfilms door de jaren heen of kunt luisteren naar talks met Young Film Critics en de Reality Check Conference van afgelopen editie.
 • Leuke podcast: Met de podcastserie Wat zong mama vroeger voor jou? geeft de Doelen elke donderdag invulling aan de manier waarop muziek troost kan geven, elke week met een andere gast. 
 • Comedy Club Haug streamt vanaf haar eigen YouTube-kanaal komende tijd Spitfree Comedy: een liveshow onder leiding van Tim Hartog. Samen met Wilhelmer van Efferink praat Tim ingezonden items aan elkaar. Denk hierbij aan een column van Teun van Elzen, een kookvideo van Berit Companjen en de vlog Dingen Waar Je Anders Geen Tijd Voor Hebt door Daan van der Hoeven. Andere vaste gasten van de club vullen de show aan met verschillende soorten content.
 • De kinderpopster Dirk Scheele is elke dag om 10.00 uur op Youtube te zien met Muziek maken met Dirk, waarin hij zijn publiek leert hoe je zelf muziek kunt maken. 
 • De Doelen start met een serie lunchconcerten vanuit de Grote Zaal. Iedere doordeweekse middag rond de klok van 12.15 uur zal een bijzonder en anders dan anders mini-concert te zien en te beluisteren zijn van onder andere, Karsu, Arthur en Lucas Jussen, Maarten van Veen & Nicole Jordan, Lucie Horsch, Melissa Fortes & Paulo Bouwman, Willem 'T Hart, Certain Animals, Benjamin Herman, Ruhwel & Manq Carrot en Aart Strootman. De concerten zijn te bewonderen via de Facebookpagina de Doelen.
 • Nu er geen theatervoorstellingen meer zijn, heeft producent De Graaf & Cornelissen Entertainment besloten de trouwe theater- en musicalliefhebbers de gelegenheid te geven in deze crisistijd toch van enkele originele shows te kunnen genieten. Vanaf aanstaande maandag publiceert het bedrijf een aantal weken voorstellingen op zijn eigen Youtube-kanaal en kan er zelfs gebruik worden gemaakt van een live chat met enkele acteurs uit de voorstelling. Liesbeth de Musical is tot uiterlijk zondag 17 mei, 21.00 uur te zien.
 • Conny Janssen Danst heeft een aantal van hun dansvoorstellingen online gezet. Bekijk ze hier
 • In het tv-programma Volle zalen gaat Cornald Maas in gesprek met mensen uit de Nederlandse podiumwereld, zoals Herman van Veen. Ook Herman Finkers en Bram van der Vlugt komen voorbij. Alle afleveringen zijn gratis te bekijken via NPO Start.
 • Bekijk Jon van Eerd online. De cabaretvoorstellingen met zijn alter ego Harrie Vermeulen worden voor slechts €0,99 aangeboden via Harrieflix
 • Släpstick (voormalig Wëreldbänd) heeft één van hun voorstellingen op Youtube gezet. Bekijk 'm hier!
 • Cabaretier Freek de Jonge publiceert deze week veertig jaar aan archiefbeelden uit zijn carrière op zijn YouTube-kanaal. Het oeuvre van De Jonge is hier te bekijken.

FILM- EN SHOWTIPS OP STREAMINGSDIENSTEN

 • Gratis Film1
  Heb je een abonnement bij KPN (waar ook o.a. Online.nl en Telfort onder valt) of VodafoneZiggo? De providers hebben besloten dat je tot 13 april gratis naar Film1 kunt kijken. Een zender waarop de hele dag speelfilms te zien zijn. Niets staat jouw filmavondje dus in de weg. Meer info
 • Ronald Goedemondt (Netflix)
  Afgelopen maand geen kaarten kunnen bemachtigen voor Ronald Goedemondt of kun je er niet genoeg van krijgen? Kijk twee van zijn vorige shows op Netflix: 'De R van Ronald' en 'Geen Sprake Van'. 
 • IDFA biedt 300 documentaries gratis aan. Bekijk ze hier.
 • Filmfestival Go Short stelt korte films beschikbaar voor My Darling Quarantine Short Film Festival. Bekijk ze hier
 • Cinetree biedt t/m 6 april haar filmselectie gratis aan. Bekijk hier de speciale actiepagina.
 • Voor een Oscar genomineerde films op Netflix: Marriage story (genomineerd voor zes Oscars), The Two Popes (genomineerd voor drie Oscars) en The Irishmen (genomineerd voor maar liefst tien Oscars).
 • Een overzicht van alle cabaretvoorstellingen op Netflix: Daniël Arends - Carte blanche, De zachte heelmeester & Blessuretijd / De Partizanen - Welkom in Partizanie / Hans Teeuwen - Spiksplinter / Javier Guzman - Ga-Bie-Jer / Lenette van Dongen - Tegenwind / Peter Pannekoek - Zacht van Binnen / Rayen Panday - Niet Verder Vertellen / René van Meurs - Even goede vrienden / Ronald Goedemondt - De R van Ronald &  Geen Sprake Van / Soundos El Ahmadi - Soundos, Aangenaam / Tim Fransen - Het Failliet van de Moderne Tijd / Najib Amhali - I Amhali / Patrick Laureij - Dekking Hoog / Pieter Derks - Spot / Theo Maassen - VANKWAADTOTERGER
 • Houd jij van musicals? We hebben een paar mooie verfilmde musicals op een rijtje gezet die je gewoon op Netflix kunt vinden! Geniet van onder andere Mama Mia!, Les Misérables, Annie, The Great Gatsby en Bloed, Zweet en Tranen.
 • Cabaretliefhebber en niks missen? Dan is er nu Voorstelling Gemist. Voor €6,95 per maand kijk je online naar de grappigste voorstellingen: van recente producties tot voorstellingen van vroeger. Geniet van drieëntwintig voorstellingen van Youp van 't Hek of alle shows van Theo Maassen, Dolf Jansen en Arie & Silvester. Elke week worden er nieuwe voorstellingen toegevoegd. Het abonnement is ieder moment opzegbaar en de eerste twee weken kijk je gratis.
 • Thuiskijktip op NPO: Showponies. Cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Klik hier om Showponies te bekijken.
 • Thuiskijktip op NPO: Cabaretière en actrice Eva Crutzen heeft haar succesvolle theaterprogramma 'Opslaan Als' omgebouwd tot een inventieve driedelige comedy. 'Opslaan Als' bekijk je via NPO Start en kun je gratis bekijken. Klik hier om 'Opslaan Als' te bekijken.
 • Thuiskijktip op NPO: Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kamlthout en Yannick van de Velde, brengt het tv-programma 'Wachstumsschmerzen' op de planken. 'Wachstumsschmerzen' bekijk je via NPO3.nl en kun je hier gratis bekijken.
 • Pathé Thuis, die streamingdienst van Pathé, biedt tot en met 28 april elke dag een film gratis aan. De titels zijn nog niet allemaal bekend, maar Midway, Rambo: Last Blood en Huisvrouwen Bestaan Niet zitten er in ieder geval tussen.
 • Iedere werkdag om 16.00 uur (vanaf 6 jaar) en op zaterdag om 12.00 uur (vanaf 12 jaar) verschijnt er een nieuwe theaterles op het YouTube-kanaal van Hofplein Rotterdam! Doe mee met een lekker actieve en creatieve theaterles. Iedereen, Hofpleiner en niet-Hofpleiner, mag gewoon meedoen! 
 • Hoe is het gesteld met de grap en het vrije woord in tijden van corona? En slaat Nederland in crisistijd niet door? In een tweedelige special van de PowNed-documentaire 'Dat zijn geen grappen' nemen bekende cabaretiers en opiniemakers het wel en wee van Nederland in coronatijd eens stevig op de hak. Beide afleveringen zijn terug te kijken via NPO start.

INITIATIEVEN VAN ARTIESTEN EN GEZELSCHAPPEN

 • De 3JS kregen op woensdag 18 maart de uitdaging om voor het programma ‘Aan de Slag’ met Bart Arens op NPO Radio 2 een lied te schrijven omtrent de Corona-crisis. Binnen 2.5 uur was ‘Voor Hen Die Wachten’ een feit.
  Het lied gaat over de mensen die op dit moment wachten. Patiënten die wachten op behandeling, ouderen die alleen thuis zitten en wachten tot de familie weer mag komen en verder eigenlijk iedereen die wacht op antwoorden en oplossingen in deze onzekere tijd. Nu te beluisteren op Spotify
 • Davina Michelle en Snelle hebben besloten hun vernieuwde versie van de bekende hit 15 miljoen mensen uit te brengen als single. In 17 miljoen mensen zingen ze over de huidige coronacrisis en de effecten die het heeft op iedereen. Bekijk het nummer op Youtube
 • Het radioprogramma Muziek Terwijl U Werkt op Radio 2 staat in het teken van mensen die dagelijks de deur uit moeten om te gaan werken. Zij kunnen verzoeknummers indienen bij presentator Giel Beelen. Voorlopig is het plan om het programma tot en met vrijdag 3 april te blijven maken. Iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 te horen.
 • Neil Diamond zingt een aangepaste versie van zijn evergreen Sweet Caroline. Hij geeft aan dat samen zingen er mogelijk voor zou kunnen zorgen dat we ons een beetje beter zouden kunnen voelen. Bekijk het nummer op Neil's Instagram
 • Hans Teeuwen geeft op zijn Facebookpagina een instructie handenwassen.
 • Veldhuis & Kemper schreven een mooie column over 1.5 meter afstand. Te lezen op hun website.
 • Rotterdams Philharmonisch Orkest: "We moeten ons aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid en oplossingen vinden om elkaar te steunen. Creatieve krachten helpen ons hierbij en laten we out of the box denken en innovatie gebruiken om het samen te doen en verbonden met elkaar te voelen. Als we het samen doen, dan gaat het ons lukken!Bekijk op youtube 
 • Danny Vera heeft in zijn huis een studio gebouwd en heeft voor het eerst thuis een video opgenomen van een nieuw liedje. Een nummer met een hoopvolle tekst, wat we allemaal kunnen gebruiken in deze tijd!
 • Een prachtig lied van Ramses Shaffy, gezongen door zangeres Renée van Wegberg en op gitaar Berry Janssen. Speciaal voor de gasten, vrijwilligers en alle andere lieve mensen die betrokken zijn bij Vier het Leven.
 • Miss Montreal was onlangs de horen op NPO Radio 2 met het nummer 'Liedje voor jou'.
 • Ben je vergeten wat de RIVM voorschriften waren? Of behoefte aan beweging na een hele dag thuiswerken? Doe de Macorona met Maartje en Kine!
 • Een ongelofelijke grote groep artiesten hebben vanuit hun eigen huiskamers een gezamenlijke song opgenomen: You’ll never walk alone van Rodgers & Hammerstein
 • Omdat Amy tot een risicogroep behoort, zijn alle drie de dames van OG3NE elkaar gescheiden. Toch hebben ze een manier gevonden om samen te zingen! Los van elkaar met Rory (gitaar)...en dit is het resultaat!
 • Speciaal voor Vier het Leven zingt Claudia de Breij 'Omdat ik zoveel van je hou'.
 • Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jongh maakt eenmans-operettes; een mix van operette, cabaret en karton. Omdat zijn voorstelling is afgelast, staat het nu online.
 • Op zijn Facebookpagina geeft Wim Daniels elke dag erg uiteenlopende thuislessen.
 • Kippenvel! Wibi Soerjadi, Willeke Alberti en Waylon hebben het nummer 'Samen zijn' opgenomen. Meer dan ooit komt de boodschap binnen, omdat samen zijn nu even niet vanzelfsprekend is. Bekijk het nummer hier.
 • Nationale Opera en ballet streamt op zaterdag 4 april het ballet Don Quichot. Tevens streamen ze regelmatig een balletles. Houd hun platform goed in de gaten voor de laatste updates.
 • Op de eerste thuis-isolatie video kreeg OG3NE veel positieve reacties, waardoor een tweede video natuurlijk niet kon uitblijven! Samen met Dominic Seldis en Maarten Ouweneel hebben zij 'The End' opgenomen. Een lied over vriendschap en dat je er voor elkaar moet zijn in zware tijden. De tweede thuis-isolatie is een enorm groot succes. De dames coveren Bohemian Rhapsody van Queen; te bekijken op hun Facebookpagina.
 • De cast van Hello, Dolly! heeft het nummer 'Help een handje' uit de musical een kleine twist gegeven.
 • Op het nieuwe platform Studio 100 Samen Thuis kunnen gezinnen met kinderen heel wat ideeën vinden om zich thuis te vermaken. Elke dag worden er items toegevoegd. Studio 100 koos ervoor om zowel inspiratie aan te bieden waar ouders samen met hun kinderen mee aan de slag kunnen, als inhoud waar kinderen zich een tijdje alleen mee kunnen bezighouden. 
 • De dames van OG3NE hebben weer een nieuwe thuis isolatie video opgenomen. Met deze keer een ode aan Simon & Garfunkel. Geniet op Youtube van een medley van hun favoriete liedjes.
 • Cabaretier Steven Brunswijk plaatst elke maandag een Corona Comedy Vlog op zijn Instagram account. Omdat ook in deze tijd 'een beetje comedy geen kwaad kan'.
 • Hoe is het nu met... Marlijn Weerdenburg? Bekijk het hier
 • Lenette van Dongen vrolijkt je elke ochtend op met haar ochtendritueel. Rond 8.00 uur is ze live op Facebook met een 'Wakker worden met Lenette'-programma. Rekken, strekken én een peptalk van Lenette
 • Guido Weijers mist zijn publiek en voor iedereen die het theater ook zo mist heeft hij verschillende cabaretvoorstellingen gratis online gezet. Want lachen blijft gezond. Bekijk ze via deze link.
  En speciaal voor iedereen die dit seizoen zijn Masterclass Geluk moet missen, en toch wat geluk wil proeven, staat er een spoedcursus geluk (voor dummies) gratis online. Geen cabaret maar, in 10 korte delen, een snelle opwarmer voor de Masterclass Geluk die in 2021 weer in het theater is te zien.
 • Cabaretier en filosoof Tim Fransen is een podcast begonnen: ‘Beschaving: de Nabeschouwing’. In de podcast gaat hij in op levensvragen van luisteraars. Zijn filosofische blik op de situatie is troostend, grappig en zet je aan het denken. De podcast is te vinden in de podcast-apps, Spotify en iTunes. 
 • Muzikaal cabaretduo Spruijt en Opperman hebben een nummer gemaakt over lege theaterzalen, met als songtitel: Bewaar je ticket. Een mooie nummer, recht uit het hart. Bekijk en beluister 'm hier

 

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.