Veel gestelde vragen

De maatregelen die de overheid heeft genomen in verband met het coronavirus zijn zeer ingrijpend en raken ons allemaal.

Ook de theatersector kampt hierdoor met veel vragen. Wanneer gaan de theaters weer open? Wanneer kunnen artiesten weer optreden als voorstellingen niet gerepeteerd kunnen worden? Wanneer kunnen we met onze gasten communiceren over de tickets?

Hieronder geven we antwoorden op de veel gestelde vragen. 
 • Hoe gaat het nu verder met mijn kaarten? Wij hopen u op korte termijn te kunnen informeren over de afwikkeling. De gekochte kaarten blijven in ieder geval geldig. Mocht verplaatsing geen optie zijn, dan gaan wij uiteraard op zoek naar een compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een voucher of restitutie. Zodra er meer bekend is, informeren wij u hierover en nemen we contact met u op. U hoeft niets te doen, wij nemen contact met u op, maar houd er rekening mee dat er nog enige tijd nodig is om alles goed af te stemmen.
 • Wanneer gaat het theater weer open? Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus neemt de overheid steeds weer nieuwe maatregelen. Dit is begrijpelijk en als theatersector geven we daar gehoor aan. De datum waarop de theaters weer open gaan staat nu op 1 juni, maar dit wordt mogelijk t.z.t. weer verlengd. Een echte openingsdatum van de theaters blijft daarom nog onzeker.
   
 • Ik heb een Podiumcadeaukaart die binnenkort vervalt/sinds 12 maart jl vervallen is. De Podium Cadeaukaart heeft besloten de geldigheid van alle 1 jaar geldige cadeaukaarten (die enkel via zakelijke kanalen worden verkocht) met 4 extra maanden te verlengen. In de praktijk houdt verlenging van de geldigheid in:
  -Alle mensen in het bezit van een geldige (nog actieve) Podium Cadeaukaart hebben automatisch 4 extra maanden bij hun huidige geldigheidsduur opgeteld gekregen.
  - Alle Podium Cadeaukaarten die vanaf 3 april 2020 worden aangeschaft in de winkels, bij podia of via de website van Podium Cadeaukaart, hebben een extra lange geldigheidsduur: 3 jaar en 4 maanden.
  - Deze actie blijft van kracht totdat het kabinet aangeeft dat de podia hun deuren weer mogen openen voor publiek.
 • Ik heb een tegoedbon van Theater het Kruispunt die binnenkort vervalt/sinds 12 maart jl vervallen is. Theater het Kruispunt komt haar gasten met tegoedbonnen tegemoet. Alle tegoedbonnen die op/vanaf 12 maart jl nog geldig waren worden verlengd met een periode van 4 maanden. Deze actie blijft van kracht totdat het kabinet aangeeft dat de podia hun deuren weer mogen openen voor publiek.
   
 • Ik heb een Bioscoopbon / Madiwodobon die binnenkort vervalt/vervallen is. Stichting Nationale Bioscoopbon heeft besloten om de geldigheid van alle opgewaardeerde Nationale Bioscoopbonnen en Madiwodokaarten, die op 15 maart 2020 de uiterste geldigheidsdatum nog niet bereikt hadden, met 3 maanden te verlengen. Dit is gedaan om zo consumenten de gelegenheid te bieden om, bij het bereiken van de uiterste geldigheidsdatum gedurende de periode dat bioscopen/filmtheaters gesloten zijn, hen toch de gelegenheid te kunnen bieden om gebruik te maken van hun bon/kaart.
   
 • Wat kan ik doen om Theater het Kruispunt te steunen? Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ons theater en kunt genieten van prachtige voorstellingen. Wilt u Vriend worden van ons theater, of weet u nog iemand die Vriend wil worden? Klik hier voor meer informatie over onze Vriendenclub. Geen Vriend worden, maar wel een donatie doen? Dat kan natuurlijk ook. Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Klik hier om een donatie te doen. In alle gevallen zijn we u zeer erkentelijk.
   
 • Wanneer komt het nieuwe programma 2020-2021 uit? Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer ons programmaoverzicht 2020-2021 zal verschijnen en dat geldt voor alle theaters in Nederland. Deze afspraak is landelijk gemaakt in goed overleg met de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en de theaterproducenten. De programmering voor 2020-2021 beweegt mee met de ontwikkelingen van de komende periode. De voorstellingen die we al hadden verplaatst zullen in de meeste gevallen opnieuw moeten worden ingepland.  Daarnaast laten producenten theaters weten of er tournees zijn die niet meer uitgebracht kunnen worden. Deze worden direct uit de planning gehaald. Het komt er op neer dat de programmering in alle gevallen nu herbezien moet worden.
=================================
 
Algemene veel gestelde vragen
 • Mijn stoelnummers zijn niet opeenvolgend, zitten we wel naast elkaar?
  Onze zaal kent een even en oneven kant. Vanuit het midden tellen de stoelnummers met twee af naar de zijkant.

 • Hoe laat moet ik mijn kaarten ophalen voor de voorstelling?
  De publieksservice is open vanaf een uur voor de voorstelling. Houdt u er rekening mee dat het laatste half uur uw wachttijd mogelijk langer is. Advies: haal uw tickets uiterlijk een half uur voor aanvang op.

 • Ik wil een wijziging doorgeven in mijn persoonlijke gegevens, hoe doe ik dit?
  Heeft u een Mijn Theater account dan kunt u inloggen met uw eigen inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord heeft u zelf aangemaakt) en uw gegevens en voorkeuren wijzigingen. U heeft een Mijn Theater account wanneer u online bij ons kaarten heeft besteld. Heeft u geen Mijn Theater account dan kunt u contact opnemen met de publieksservicebalie op 0180- 615958 of mail naar service@theaterhetkruispunt.nl.

 • Hoe is de rangindeling in de zaal van theater het Kruispunt?
  Onze zaal kent slechts één rang.

 • Ik wil mijn online gereserveerde tickets afhalen aan de kassa, hoe regel ik dit?
  Kies in het reserveringsproces voor e-tickets. U ontvangt dan e-tickets in uw mailbox, maar u mag de kaarten dan alsnog kosteloos afhalen aan de publieksservicebalie in Het Kruispunt.

 • Helaas kan ik niet naar de voorstelling en wil ik mijn toegangstickets teruggeven. Is dit mogelijk?
  Bij verhindering wordt u verzocht uw reservering tijdig te annuleren. Kaarten kunnen tot 48 uur voor een voorstelling of film omgeruild worden voor een andere voorstelling of een tegoedbon. Kosten voor deze service bedragen € 3,50 per kaart bij een voorstelling en € 1,- bij een film. Vanaf 48 uur tot 3 uur voor aanvang van een voorstelling of film kunnen kaarten worden omgeruild voor een andere voorstelling of tegoedbon, de kosten zijn dan € 5,- per kaart voor een voostelling en € 1,50 per kaart bij een film.

  Neem voor het teruggeven/annuleren van kaarten contact op met de publieksservice op 0180-615958 of service@theaterhetkruispunt.nl Kunt u ons in de periode tot 3 uur voor aanvang niet telefonisch bereiken. Stuur dan een mail. Het tijdstip waarop de mail verstuurd is geldt als ingang van de annuleringsaanvraag.

  De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na afgifte. Restitutie en achteraf inleveren is niet mogelijk. Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk de geldigheid van een bijna verlopen of net verlopen tegoedbon eenmalig te verlengen. Het is mogelijk de geldigheid met een half jaar te verlengen tot maximaal 1 maand na de originele verloopdatum. Kosten voor deze service bedragen € 5,-.

  Het tegoed van vervallen bonnen wordt als donatie aan het theater weggeschreven.

 • De voorstelling is geannuleerd, wat nu?
  Helaas komt het soms voor dat door onvoorziene omstandigheden een voorstelling wordt geannuleerd. Het theater zal er in dergelijke gevallen alles aan doen u tijdig te informeren. Het is daarom van belang dat ons theater beschikt over juiste gegevens zoals o.a. uw telefoonnummer/e-mailadres. In geval van annulering door theater het Kruispunt wordt de toegangsprijs inclusief administratie/verwerkingkosten terugbetaald.

 • Heeft het theater rolstoelplaatsen?
  Voor rolstoelgebruikers zijn vier speciale plaatsen in de zaal beschikbaar. Als u gebruik wilt maken van deze plaatsen moet u dit vermelden bij de reservering. Meld ook duidelijk of u een begeleider meeneemt. Rolstoelplekken zijn alleen via de publieksservice te reserveren, neem contact op met onze publieksservice via service@theaterhetkruispunt.nl/ 0180 -61 59 58.

 • Beschikt het theater over een ringleiding voor slechthorenden?
  Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen in de theaterzaal gebruik maken van het infrarood zendsysteem. U kunt daarvoor een speciale koptelefoon afhalen bij de publieksservice.

 • Als een voorstelling is uitverkocht kan ik dan op een wachtlijst geplaatst worden?
  Bij uitverkochte voorstellingen kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen. Komen er tickets terug dan nemen wij telefonisch contact met u op.

 • Hoe bestel ik online tickets?
  U kunt uw voorstellingen naar keuze direct in uw winkelmandje stoppen. Vervolgens volgt u de stappen van het bestelproces waarbij u aangeeft u hoeveel tickets u wilt bestellen en waar u in de zaal wilt zitten. U maakt een Mijn Theater account aan. Lees en bekijk hier hoe u een account aanmaakt. U volgt de stappen die nodig zijn om uw account te activeren. In de bestelmodule kunt u kiezen voor betaling middels iDEAL, Creditcard, Podiumcadeaukaart en de Tegoedbon van Theater het Kruispunt.|

 • Betaal ik naast de toegangsprijs per ticket nog extra administratiekosten?
  De verwerkingskosten van € 1,05 zijn verwerkt in de kaartprijs.

 • Kan ik mijn tickets thuisgestuurd krijgen of ook afhalen aan de Publieksservicebalie?
  Wilt u uw tickets thuisgestuurd krijgen, dan berekenen wij € 3,15 (vanaf 1 januari 2019 € 3,24) verwerkingskosten voor de verzending. Wil u uw kaarten thuis gestuurd krijgen dan kunt u dit aangeven in de bestelmodule en/of dit aangeven wanneer u telefonisch kaarten reserveert. Wij sturen geen kaarten meer op wanneer een voorstelling binnen 5 dagen voor de speeldatum plaatsvindt. U kunt de kaarten dan afhalen aan de balie. 
 • Bestelt u telefonisch dan kunt ook voor kiezen uw tickets bij de publieksservicebalie af te halen. De gereserveerde tickets dient u binnen twee weken na reservering te betalen (bij de publieksservice of via een overschrijving). Reserveert u minder dan twee weken voor de speeldatum dan dienen de tickets uiterlijk twee dagen voor aanvang van de betreffende voorstelling te zijn betaald. Reeds betaalde kaarten kunt tot op de avond/middag van de voorstelling afhalen bij de publieksservice.

 • Op welke wijze kan ik mijn tickets betalen?
  Bestelt u online kaarten dan kunt u kiezen voor betaling middels iDEAL, Creditcard, Podiumcadeaukaart en de Tegoedbon van Theater het Kruispunt. Bestelt u aan de Publieksservicebalie dan geldt Pin Only. U kunt alleen met pin, de Podiumcadeaukaart, Nationale Bioscoopbon en tegoedbon van Theater het Kruispunt betalen. 
   
 • Wanneer kom ik in aanmerking voor korting?
  Bezoekers vanaf 65 jaar en CJP/CKV-pashouders krijgen korting op bijna alle voorstellingen. De gereduceerde plaatsbewijzen zijn dan ook alleen geldig in combinatie met en op vertoon van de bijbehorende pas of legitimatie. Bij controle dient u deze te tonen. Groepsreservering is mogelijk bij een groot aantal voorstellingen, neem hiervoor contact op met de publieksservice, service@theaterhetkruispunt.nl / 0180 - 61 59 58.
   
 • Mijn zoon/dochter heeft nog niet de leeftijd die staat aangegeven bij de voorstelling, mag hij/zij toch naar de voorstelling komen?
  Voorstellingen kunnen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. Bij onze jeugd- en familievoorstellingen staat een vanaf leeftijd, daarmee geeft het gezelschap/artiest aan vanaf welke leeftijd de voorstelling geschikt is. 
  De vanaf-leeftijd moet u zien als een kijkwijzer. Net als films kunnen theatervoorstellingen qua inhoud niet passend zijn voor bepaalde leeftijdscategorieën. De vanaf-leeftijd geeft aan dat een kind van die desbetreffende leeftijd de voorstelling goed kan volgen en begrijpen, en er ook plezier aan heeft. Een live voorstelling is een heel andere en vaak intensere belevenis voor kinderen dan het volgen van een tv programma of het bekijken van een film(pje). Ook daar houden de makers rekening mee tijdens het productieproces. Uiteraard zijn er verschillen tussen kinderen in dezelfde leeftijdscategorie; de één is verder in ontwikkeling als de andere. Het is aan de ouder om de juiste beslissing te maken maar daarbij wel rekening te houden met het kijkwijzeradvies.
  Het is niet toegestaan om baby's bij zowel jeugd- als volwassenvoorstellingen mee te nemen. Kinderen t/m 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te zijn.
   
 • Mijn zoon/dochter heeft nog niet de leeftijd die staat aangegeven bij de film (kijkwijzer), mag hij/zij toch naar de film komen?
  Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een film met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.
  Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten. Lees hier meer over de kijkwijzer.
   
 • Is de garderobe bewaakt?
  Bij alle theatervoorstellingen is de bewaakte garderobe van € 1,35 bij de toegangsprijs inbegrepen. Bij alle filmvoorstellingen is alleen de garderobe in de prijs inbegrepen. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan jassen mee te nemen in de theaterzaal. De garderobe is bewaakt tot een uur na de voorstelling.

 • Zit het pauzedrankje bij de toegangsprijs inbegrepen?
  Bij alle theatervoorstellingen (muv jeugdvoorstellingen en films) is een pauzedrankje van € 2,60 bij de toegangsprijs inbegrepen. Bij het merendeel van onze voorstellingen werken we met pauzebuffetten, u kunt uw drankje dan in de pauze zelf pakken.

 • Ik heb een Podium Cadeaukaart gekregen of wil deze cadeau geven, kan ik dan bij Theater het Kruispunt terecht?
  In Theater het Kruispunt is de Podiumcadeaukaart verkrijgbaar en als betaalmiddel te gebruiken. Deze cadeaukaart is de vervanger van de Theater- en Concertbon. De cadeaukaart is inwisselbaar bij de meeste theaters en concertgebouwen in Nederland. Voor meer informatie of speciale acties zie: www.podiumcadeaukaart.nl. Via deze website kunt u eveneens de cadeaukaart aanschaffen en personaliseren met uw persoonlijke boodschap of foto.

 • Ik heb een Nationale Bioscoopbon gekregen of wil deze cadeau geven, kan ik dan bij Theater het Kruispunt terecht?
  Ook De Nationale Bioscoopbon kunt u bij ons inwisselen én aanschaffen. U bepaalt zelf het bedrag dat u op de kaart wilt zetten, met een minimum van € 5,- en een maximum van € 150,-. De MaDiWoDo-bioscoopbon is niet bij ons verkrijgbaar, maar wel inwisselbaar van maandag t/m donderdag.

 • Op welke manier kan ik het theater steunen?
  U kunt theater het Kruispunt steunen middels een jaarlijkse bijdrage. U kunt kiezen om lid te worden van onze Vriendenclub, maar u kunt ook Filmvriend worden en Mecenaat/Legaat. U leest hier meer over de mogelijkheden.

 • Het lukt niet om mijn bestelling te plaatsen via mijn tablet, hoe komt dit?
  Dit kan meerdere oorzaken hebben. Mogelijk past het reserveringsscherm niet op uw tablet, houd daarom uw tablet in liggende positie. Ook is het mogelijk dat het bestelsysteem niet correct functioneert omdat u een verouderde versie van het besturingssysteem heeft. Download de laatste update van uw besturingssysteem op uw tablet.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan via info@theaterhetkruispunt.nl.

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.