Anouk van Nunen

Helden van Toen

The Legends ft. Michael Varekamp e.a
vr 24 feb 20:15
vr 24 feb ’23
20:15

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze heerlijke muzikale voorstelling de hoofdrol.

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong.

We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

Onderdeel van:
Muziekvoorstellingen
Eric van Nieuwland
The Legends ft. Michael Varekamp e.a

“The Legends raken je in je ziel!” - Theaterparadijs★★★★

“Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz” - Le Monde, Paris★★★★