M&N Film Distribution

Nederland Onder Water

Nature on Tour
di 25 okt 20:15
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
di 25 okt ’22
20:15

Ga mee op reis, bekijk ons land met nieuwe ogen. Duik in onze ongekende natuur!

In deze film ontdekken we Nederlands meest verborgen natuur. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Dieren met karakter waarin veel parallellen te ontdekken zijn met onze eigen wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. Daar mogen we trots op zijn!

In deze verwonderde natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. We maken een ontdekkingsreis door rivieren, sloten en beken. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

Zonder pauze.

Regie
Arthur de Bruin
Cast
Gijs Scholten van Aschat (Stem)
Speelduur
60 min
Jaar
2022
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
Onderdeel van:
Films

Gratis lezing

Voorafgaand aan de film, van 19.00 uur tot 20.00 uur geeft 'Nederlands grootste natuurliefhebber' Jeroen Verhoeff een lezing over de natuur. Reserveer je gratis kaartje direct bij de aanschaf van je tickets. 


Over Jeroen Verhoeff

De Vlaardingse kunstenaar Jeroen Verhoeff heeft zijn hele leven lang al een enorme passie voor de natuur. Hij werkt afwisselend als natuurschilder, natuurgids, natuurschrijver, natuurcartoonist en natuuradviseur en hij kan er eindeloos over vertellen. Daarnaast filmt hij wilde dieren over de hele wereld en zijn bijzondere natuurfilmbeelden worden internationaal gebruikt voor natuurfilms en natuurdocumentaires (onder andere voor de succesvolle bioscoopfilms ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘WAD’). Onderwaterfilmen is zijn specialisme.