Theatercollege “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

door Sanderijn van der Doef
do 9 jun 19:30
do 9 jun ’22
19:30

Een avond over de seksuele ontwikkeling bij een kind.

‘Mama, waarom heb jij geen piemel?’ ‘Hoe hebben jullie een baby gemaakt?’ ‘Ik wil geen jurk aan, ik wil geen meisje zijn!’ ‘Mag Martijn hier blijven slapen? ‘Hoe voelt zoenen?’ ‘Ik denk dat ik verliefd ben’.

Iedere ouder herkent deze vragen en opmerkingen.  Soms komen de vragen onverwachts. Soms ben je verbaasd, soms twijfel je of én hoe je moet reageren.

Op donderdag 9 juni 2022 vindt het derde college plaats in de reeks rondom opvoeding, georganiseerd door Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht.

Sanderijn van der Doef, psycholoog en seksuoloog, neemt ons mee in de seksuele ontwikkeling van een kind van 0-12 jaar en hoe je daar als ouders/verzorgers het beste mee om kunt gaan. 

Tijdens het college informeert zij per leeftijdsfase wat er bij een kind gebeurt en geeft ze handvaten over hoe pak je een gesprek aan, hoe begeleid je je kind, wat vertel je wanneer.

Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Het programma is interactief en in de pauze is er gelegenheid om boeken te bekijken en eventueel aan te schaffen.

Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht.

 

De theatercolleges zijn een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En worden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.


Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Digitaal Dagblad BV en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt.