Copyright 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Operation Mincemeat

Colin Firth, Kelly Macdonald e.a.
ma 13 jun 20:15
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
ma 13 jun ’22
20:15

Het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. 

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ​​voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Regie
John Madden
Cast
Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs
Speelduur
120 min
Jaar
2022
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
Onderdeel van:
Films

Operation Mincemeat is gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre en is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (Shakespeare in Love) en de producers van The Kings Speech. 

De film telt een ware sterrencast, met onder meer Colin Firth, Oscarwinnaar met The Kings Speech, Emmy-winnaar Kelly Macdonald (Line of Duty, Boardwalk Empire, No Country for Old Men), Matthew Macfadyen (Succession, Pride and Prejudice), Penelope Wilton (Downton Abbey, The Best Exotic Marigold Hotel), Johnny Flynn (Beast, Emma) en Jason Isaacs (Harry Potter, Peter Pan).

Zonder pauze.