Joep van Aert

Tessa & Olivier – Stoere broer (2+)

Peuter-kleuterochtend
za 16 apr 10:30
za 16 apr ’22
10:30
  • za 16 apr ’22
    10:30
    Vergaderruimtes

Een voorstelling over samen willen spelen, sterk zijn en dingen durven. 

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat gewoon terug. Tess is ontzettend stoer, ontzettend sterk en durft alles!

Tommie is de grote broer van Tess. Tommie is echt veel ouder. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend.  Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn? En kleine zusjes houden toch van bloemetjes?

Misschien lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. Als hij tenminste zijn gezicht durft te laten zien. Maar is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? En is zij nooit eens ergens bang voor?

Een grappige mimevoorstelling over de stoerste broer en zus voor kinderen vanaf 2 jaar. Een voorstelling over samen willen spelen, over sterk zijn, over broers en zussen, over dingen durven en bang zijn. Want we kunnen allemaal wel eens ergens bang voor zijn, toch? 

Kom voorafgaand of na de voorstelling een mooie kleurplaat kleuren in de kidscave!

Workshop

Heb jij een stoere broer? Of heb je net als Tess een broer die een beetje bang is? En hoe zie je dat dan? In deze workshop voor kinderen vanaf twee jaar ligt de nadruk op bewegen en emoties. Er word op een toegankelijke wijze naar allerlei manieren van bewegen gezocht want hoe loop je als je stoer bent, of juist bang... Deze workshop is aansluitend te bezoeken na de voorstelling ‘Stoere Broer’. 

Meedoen is gratis, opgeven is verplicht (vol = vol). Reserveer je plekje direct als je een kaartje voor de voorstelling koopt. Vol is vol. Let op: voor de ouders/begeleiders hoeft geen kaartje te worden gereserveerd! Heeft u al tickets voor de voorstelling en wilt u alleen de workshop boeken? Klik hier

Credits

De Peuter-kleuterochtenden worden mede mogelijk gemaakt door de Vriendenclub van Theater het Kruispunt. Helpt u ook mee om een nieuwe generatie de kracht van het theater te laten beleven? Lees meer