Mark de Blok

Een Schitterend Gebrek

Maarten Heijmans, Jonah Hauer-King, Dar Zuzovsky e.a.
di 15 okt
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik
di 15 okt ’24

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin.

Een Schitterend Gebrek vertelt het meeslepende verhaal van Lucia, de eerste en grootste liefde van vrouwenversierder Giacomo Casanova.

Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova's terugkeer van een zakenreis. Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken en sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld. Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar.

Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen; durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen?

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin, die met een 72ste druk en vertalingen in maar liefst 22 landen een enorm succes was. Japin schreef ook zelf mee aan het Engelstalige filmscenario. Regisseur Michiel van Erp (Stromboli, Niemand in de stad) brengt het verhaal tot leven met Maarten Heijmans, Jonah Hauer-King en Dar Zuzovsky op het witte scherm.

Regie
Michiel van Erp
Cast
Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine, Ruth Becquart, Maarten Heijmans
Speelduur
108 min
Releasedatum
do 12 sep
Jaar
2024
Land
Nederland, België, Italië
Taal
Engels, Italiaans
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van

Bekijk onze thema's