Klapstoelkabaret met Sjoerd van Capelleveen en Marie Koet

Een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst
vr 13 sep 20:00
vr 13 sep ’24
20:00

Intieme en komische optredens in de buitenlucht

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret.

Klapstoelkabaret toert deze zomer weer met een mobiel podium langs bijzondere plekken in Nederland en doet daarbij ook Barendrecht weer aan. 

Te zien in de buitenlucht bij Café Clementine, gevestigd in het Fruitpacking District, Spoorlaan 7 in Barendrecht. 

Je ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie je favoriete cabaretier in een bijzondere setting of ontdek de artiesten van de toekomst!

Op vrijdag 13 september zie je: Sjoerd van Capelleveen van Bovenste Knoopje Open en Marie Koet.

Maak je avond uit compleet met een Klapstoel Verrassingsmenu bij Café Clementine voor maar €37,50! Reserveer direct bij Café Clementine via deze link. Reserveer het tijdslot 17.30 uur. Om deze tijd wordt je ook verwacht bij Café Clementine. Het menu is alleen verkrijgbaar als je ook kaarten voor het Klapstoelkabaret gekocht hebt.

Cabaret op locatie

Café Clementine
Spoorlaan 7 in Barendrecht

Onderdeel van

Bovenste Knoopje Open
Is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 450 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al meer dan een half miljoen keer beluisterd werd op Spotify, zijn deze jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. Over hun laatste voorstelling schreef  Theaterkrant: "Inhoudelijk is Van Capelleveen beslist onderscheidend van zijn cabaretcollega’s. Met zijn ongecensureerde activisme verwoordt hij de bedrukkende zorgen van een nieuwe generatie." Voor Klapstoelkabaret zal Sjoerd solo het podium betreden.

Marie Koet
Studeerde cum laude af in de filosofie en is zich daarna volledig op comedy gaan storten. Ze werd door de Volkskrant uitgeroepen tot één van de comedy-talenten van 2024, en is sinds 2022 verbonden aan Comedyclub Haug in Rotterdam. Ze stond in 2023 op Lowlands met een solovoorstelling en speelde al dubbelprogramma’s met onder anderen Kim Schuddeboom en Daniël Arends. Dagblad Trouw noemde haar ‘een koningin van de zelfspot’. Naast het podium schreef Marie teksten voor De Speld en het satirische tv- programma Plakshot.