Theatercollege Pittig en prikkelend: het hooggevoelige kind met een sterke wil

door Janneke van Olphen
do 26 okt 19:30
do 26 okt ’23
19:30

Wanneer indrukken vaak diep binnenkomen en emmertjes snel vol kunnen raken.  Wanneer je kind het haarfijn aanvoelt als jij niet lekker in je vel zit en je dan gaat uitdagen. Wanneer je kind het aan de ene kant zo nodig heeft om indrukken tot zichzelf te komen en aan de andere kant zoveel mee wil maken. Dan kan het voor ouders best heel pittig zijn. 

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben veel kwaliteiten in sterke mate en tegelijkertijd vormt dit regelmatig een pittige uitdaging. Voor het kind zelf en voor de ouders. 

Draakje Vurig is wellicht herkenbaar.

Tijdens dit theatercollege neemt psycholoog en auteur Janneke van Olphen (van o.a. ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ en de ‘Draakje Vurig’ prentenboekenreeks)  het publiek mee in de belevingswereld van deze kinderen en in de interacties die er vaak ontstaan tussen ouder en kind. 

Herkenning, erkenning en humor wisselen elkaar af. Je wordt gevoed met waardevolle inzichten en praktische handvatten. 

Het theatercollege Pittig en prikkelend: het hooggevoelige kind met een sterke wil is een college voor ouders met kinderen in de leeftijd 3-12 jaar.  

Dit theatercollege is gratis voor inwoners van Barendrecht, maar aanmelden is wel verplicht.


Dit theatercollege is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.