Annemieke van der Togt

Sonny Boy

Tarikh Janssen
za 6 apr 20:15
za 6 apr ’24
20:15

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’

In het jaar dat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl 20 jaar bestaat, brengt Solo Stories een monoloog gebaseerd op deze internationale bestseller, gespeeld door Tarikh Janssen.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, die even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. 

Op zijn 14de werden zijn ouders, Rika en Waldemar, door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? 

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

Annemieke van der Togt

Fotografeer jouw oorsprong
 
In de voorstelling Sonny Boy neemt acteur Tarikh Janssen je in de rol van Waldy Nods mee op zijn zoektocht naar zijn oorsprong. Wie vormden zijn jeugd, wat vormde zijn thuis? Wie jij nu bent, is mede bepaald door waar je wieg stond.

Wat is jouw oorsprong? Waar stond jouw wieg, wie voedde jou op en wat herinner je je van je jeugd? Daar zijn wij benieuwd naar. Breng dit met een mooie, indringende, bijzondere en/of creatieve foto in beeld en doe mee aan onze fotowedstrijd.

De jury kiest 12 foto's die hen het meest aanspreken - een winnaar per Nederlandse provincie - en deze foto's vormen de foto-expositie die met Sonny Boy langs de theaters reist.
Wat kan je winnen?

  • Jouw foto wordt opgenomen in de expositie bij de voorstelling Sonny Boy.
  • Je ontvangt je foto op groot formaat (A2).
  • Je krijgt een door Annejet van der Zijl gesigneerd exemplaar van het boek Sonny Boy.
  • Je wint 2 vrijkaarten voor de eerste try-out van Sonny Boy op 18 januari 2024 in het Zaantheater in Zaandam, waar tevens de onthulling van de foto-expositie plaatsvindt.

Doe mee!
Je kan je foto insturen t/m 30 november 2023, klik hier om naar het formulier te gaan. 
Daarna buigt de jury zich over alle inzendingen.
Eind december 2023 hoor je of je een van de winnaars bent.

Bekijk onze thema's