Wilfried de Jong en Caro Derkx

Haar in de wind
do 21 mrt 20:15
do 21 mrt ’24
20:15

Een theatrale tocht vol vriendschap, strijd en rare invallen.

Haar in de wind is theater voor fietsfanaten en luie bankzitters. Wanneer Caro en Wilfried over bospaden, dijken en glinsterend asfalt rijden slaat hun fantasie op hol. Energie, verhalen en humor op vier dunne bandjes. 

Wilfried de Jong en Caro Derkx zijn gek op fietsen. Fietsen is sporten, zwoegen en doorzetten, maar het levert ook stof op tot nadenken. Wilfried zette Caro ooit op een racefiets, zij stopte vanaf toen niet meer met trappen.

In Haar in de wind staan een oude stalen Pegoretti en een Trek van carbon recht tegenover elkaar. Caro en Wilfried zijn anderhalf uur tot elkaar veroordeeld. In lief en leed. Een theatrale tocht vol vriendschap, strijd en rare invallen. Bijzonder: in filmbeelden zien we hoe Caro in de voetsporen van Wilfried voor het eerst een Alpenreus beklimt.

Caro Derkx studeerde in 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht met de solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. De voorstelling won zowel de Henriëtte Hustinxprijs 2019 als ‘Het Debuut 2019’. 

Wilfried de Jong is theater-en televisiemaker en schrijver, ouwe rot. Theaters op z’n kop gezet met Waardenberg & de Jong, recent met ellenlange series in het Luxor in Rotterdam. 

In het theater maakte hij recent ook voorstellingen met Wim Opbrouck (Toneelgoep Maastricht), en persoonlijke solovoorstellingen (met muziek van Ocobar) die tintelen van het plezier, omdat ze komen als ze komen en er niets verplicht is (bij Bunker Theaterzaken).

Caro Derkx en Wilfried de Jong speelden eerder samen bij Toneelgroep Maastricht, in de productie King Lear (2016), en fietsen sindsdien regelmatig samen.