Zelensky hier

i.s.m. Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Theatertroep
wo 6 mrt 20:15
wo 6 mrt ’24
20:15

Zelensky hier is een nieuwe én de eerste voorstelling over het leven van Zelensky. 

‘Toet.’ Het is Oekraiens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Zelensky daags na de inval door de Russen. Toet. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?

Cabaretier Patrick Nederkoorn, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en De Theatertroep delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van Zelensky. De komische acteur die nu president is van een land in oorlog. De makers hebben zich korte tijd opgesloten in de repetitieruimte om dit fenomeen te onderzoeken.

De Theatertroep is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met een serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor onszelf hier. ‘Toet’.

De pers n.a.v. de première

"Deze scènes gaan niet over Zelensky’s wonderlijke levensloop, maar over een veel interessanter onderwerp dat de voorstelling lichtjes aanraakt: het onvermogen om je als buitenstaander tot de gruwelen van een oorlog te verhouden." - NRC

"In een decor van grote toneeldoeken en katrollen spelen ze scènes uit zijn leven na, herinterpreteren ze sketches van zijn cabaretcollectief Kvartal 95 en fantaseren ze over hoe ontmoetingen met Poetin zouden verlopen." - de Volkskrant 


Tekst Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen

Concept Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Spelersfederatie 

Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever