Vincent van Woerkom

Merijn Scholten

Team Solo (reprise)
wo 24 jan 20:15
wo 24 jan ’24
20:15

Comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens.

“Het is een zegen dat we Merijn Scholten's geweldige comedy nu live in het theater kunnen beleven”, schreef een landelijke krant die zijn voorstelling vijf sterren gaf.  In TEAM SOLO gaan Merijn en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Muzikaal, snel en heel erg grappig.  Comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens.

Scholten vergaarde een grote schare liefhebbers met zijn online sketches. Micha Wertheim noemde hem ‘De grappigste man op Instagram’ en er werd reikhalzend uitgekeken naar zijn eerste theatershow: TEAM SOLO. Het stelde niet teleur. Een uitverkocht Theater het Kruispunt en vele andere zalen. En daarom trekt TEAM SOLO nog één seizoen het hele land door. Mis het niet.

Merijn Scholten is met Team Solo genomineerd voor de ‘Cabaret Collectie’: een selectie van het meest in het oog springende cabaret- en kleinkunst van het afgelopen seizoen.

Uit het rapport: In Team Solo brengt hij verschillende types uit zijn Instagram-comedy op het toneel, maar gebruikt hij het podium ook voor een intelligente reflectie op de beperkingen van het technologisch kapitalisme. In zijn solodebuut is meer ruimte voor het persoonlijke dan in zijn voormalige duoschap bij De Partizanen en dat geeft zijn voorstelling een prettig soort authenticiteit.

Onderdeel van

De Volkskrant (★★★★★)

‘Team Solo is een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling’
‘Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu live in het theater kunnen beleven’
'De hilarische Insta-types van Merijn Scholten werken ook in het theater'

Telegraaf (★★★★1/2)
'Schakelt razendsnel tussen verschillende scènes en personages'
'Merijn Scholten heeft een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten, maar tegelijkertijd ook iets van de wereld waarin we leven te vinden'

Theaterkrant (keuze van de criticus)
'Fenomenaal leuke voorstelling'
'De zaal ligt aan zijn voeten, vaak hikkend van het lachen'
‘Achter elke grap schuilt een diepe gedachte’

NRC (★★★)
'In ‘Team Solo’ zoekt hij naar de balans tussen een persoonlijke en een persiflerende Scholten, die hij een aantal keer prachtig weet te vinden.'
'De typetjes zijn kippenvel-opwekkend griezelig'

Bekijk onze thema's