Theatercollege ‘Help je kind groeien’

door Tischa Neve
wo 1 feb 19:30
wo 1 feb ’23
19:30

In dit theatercollege leert Tischa Neve (psycholoog, opvoedkundige en auteur)  je van alles over hoe je kinderen van jongs af aan kunt helpen groeien en zelfvertrouwen mee te geven.

Kinderen hebben (net als wij) allerlei overtuigingen over hun kwaliteiten, talenten en intelligentie. Van nature hebben kinderen een sterke wil om te leren en te groeien.

Heel jonge kinderen zijn vol overgave en enthousiasme de hele dag bezig met leren, bijvoorbeeld leren eten, lopen, praten. Ze vinden het nooit te moeilijk, zijn niet bang om fouten te maken en geven niet snel op.

Maar helaas zie je bij veel kinderen dat dit onbevangen, gepassioneerd en met plezier leren en vertrouwen op zichzelf minder wordt of verdwijnt. Ze worden onzeker, gaan minder uitdagingen aan of lijken hun motivatie te verliezen wanneer het lastig wordt. Jammer toch? Als ouders kunnen we gelukkig veel doen om te zorgen dat onze kinderen het plezier in leren en vertrouwen in zichzelf behouden of meer terugkrijgen!

In dit theatercollege leert Tischa Neve (psycholoog, opvoedkundige en auteur, bekend van TV en diverse tijdschriften) je van alles over de ‘Groeimindset’ en de ‘Vaste mindset’, over hoe je kinderen van jongs af aan kunt helpen groeien en zelfvertrouwen mee te geven.

Een lezing vol herkenning, duidelijke en toegankelijke uitleg en vooral veel humor en praktische tips om een groeimindset te stimuleren, effectief complimenten te geven en je leert hoe je taal waar ze van groeien kunt gebruiken naar je kinderen toe!

Wil jij je kinderen helpen om leren leuk te (blijven) vinden, vertrouwen te krijgen in hun eigen kwaliteiten en positief denkend door het leven te gaan? Meld je dan snel aan om bij dit college aanwezig te zijn. 

Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht.


Dit theatercollege is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En worden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.

Over Tischa Neve

Tischa Neve (1970) is psycholoog, en opvoedkundige, auteur, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich met ‘Groot&klein’ (www.grootenklein.nl) op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen.

Boeken, lezingen, workshops, coaching en online cursussen: alles om opvoeden (nog) leuker en makkelijker te maken. Regelmatig zie je bijdragen van haar in bladen, kranten en tv-programma’s. Ze is o.a. vaste deskundige van NRC, Psychologie Magazine, Ouders van Nu, en J/M ouders. Ook schreef ze meerdere boeken rond opvoeden en kinderen. 

Haar benadering van ouders en kinderen is positief, vol humor en geïnspireerd op oplossingsgericht coachen, verbindend gezag en geweldloos communiceren. Opvoeden vanuit samenwerking en verbinding met je kind, in plaats van vanuit macht en controle. Dat is waar Tischa in gelooft.