Cinekid Filmfestival

Mijn Robotbroer (8+)

Cinekid Filmfestival
di 25 okt 13:30
di 25 okt ’22
13:30

Verwonder, vermaak en verbind met het Cinekid Filmfestival! Voor slechts een klein prijsje.

Reis mee naar de toekomst met Robotbroer! Stel je voor: je hebt een eigen robot die voor je werkt als assistent. Voor de twaalfjarige Alberte is dit de normaalste zaak van de wereld!

Ze leeft in een high-tech toekomst waarin de klimaatcrisis is opgelost, mensen in vrede samenleven en persoonlijke robots voor mensen werken. Toch is Alberte’s leven geen feestje. Ze schaamt zich voor haar onhandige robot Robbi, die eruitziet als een grote fluffy teddy beer. Alles verandert als ze voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe humanoid krijgt, genaamd Konrad. Alberte wordt razend populair door haar nieuwe mensachtige en mega geavanceerde robot. Maar is haar connectie met Konrad genoeg voor echte vriendschap? De spannende en grappige sciencefictionfilm Robotbroer laat je nadenken over de relatie tussen mensen en nieuwe technologieën en vertelt tegelijkertijd een belangrijke boodschap over vriendschap en jaloezie.

Nederlands gesproken (gedubbed).
Zonder pauze.

Speelduur
84 min
Taal
Nederlands gesproken
Onderdeel van:
Films
Cinekid Filmfestival
Mijn Robotbroer (8+)

WORKSHOP HOLOGRAM PIRAMIDE ROBOTBROER (8+)
Bezoek na afloop van de film de workshop in de bibliotheek.

Met de eeuwenoude Pepper’s Ghost techniek kun je op hele simpele wijze een hologram maken. Door het spiegelen op glas of doorzichtig plastic, lijken geprojecteerd personages echt in de ruimte te staan. Deze techniek wordt nu nog steeds gebruikt in pretparken, musea en op concerten. Met je zelfgemaakte Hologram Piramide kun je straks allerlei 3D beelden boven je telefoon zien zweven!

Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht. Er is plek voor max 10 deelnemers. Ouders/begeleiders hoeven geen kaartjes te reserveren voor de workshop.