Cinekid Filmfestival

Met je hoofd in de wolken (4+)

Cinekid Filmfestival
di 25 okt 10:00
di 25 okt ’22
10:00

Verwonder, vermaak en verbind met het Cinekid Filmfestival! Voor slechts een klein prijsje.

Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten! Van dromerige scenario's met bijzondere wezens tot spannende verhalen met een leerzame boodschap.

Ga mee op missie in de hoogste bergen met het schattige draakje Boris (Boris boven de wolken) of volg het avontuur van Luce en haar doel om de gigantische, maar hele lieve, Rots terug naar huis te brengen (Luce en de Rots). Reis mee tussen de sterren en planeten in het ruimteschip van alien Franzy en haar zoektocht naar het perfectie ingrediënt voor haar magische roze soep (Franzy’s Gaarkeuken) of volg Mina in haar missie om speelgoedvriendje Toy te redden van de gemene totemites (Zandtaart). Kijk hoe een meisje er alles aan doet om de wereld wakker te krijgen om van de mooie dag te genieten (Ochtendgloren) en droom weg met de vogeltjes Piropiro en Dalle in een super lief verhaal over elkaar helpen en het overwinnen van hindernissen (Piropiro). Je raakt niet uitgekeken!

Taal: Geen dialoog of Nederlands gesproken/gedubbed
Zonder pauze.

Speelduur
50 min
Taal
Nederlands
Onderdeel van:
Films

Luce en de Rots
In dit moderne sprookje woont Luce samen met haar moeder in een vreedzaam besneeuwd bergdorpje. Elke dag is hetzelfde: de dorpelingen begroeten elkaar, brengen de dag door in het kring bij het kampvuur en wensen elkaar ‘s avonds weer een fijne nacht. Op een stormachtige nacht wordt de rust verstoord door de gigantische Rots die het dorp in dendert en alle huizen vernielt! Luce is woedend en besluit Rots terug naar de berg te brengen. Maar haar missie krijgt een onverwachte wending…

Boris boven de wolken
Een korte stop-motion over het oranje draakje Boris die woont op de hoogste top van een berg, ver boven de wolken. Als hij ‘s ochtends wakker wordt gemaakt met een belangrijk verzoek, gaat hij meteen aan de slag!   

Franzy’s gaarkeuken 
De eenzame alien Chef Franzy ontdekt dat haar speciale roze soep niet alleen mega heerlijk, maar ook magisch is! Met haar ruimteschip gaat ze op zoek naar het perfecte ingrediënt. Tijdens de reis komt ze een hoop hongerige wezens tegen, die ook wel wat van haar soep lusten. Een super leuke stop-motion met een belangrijke boodschap over de gezondheid van onze planeet.

Ochtendgloren
Als de hele wereld nog ligt te snurken, zelfs de zon nog, besluit een meisje om iedereen wakker te maken. Het leven is veel te mooi om te slapen en ze wil dat iedereen zo snel mogelijk van de nieuwe, mooie dag gaat genieten. Maar iedereen op de wereld wakker maken is best een slaapverwekkende klus…

Zandtaart
Mina en haar speelgoedvriendje Toy zijn lekker aan het spelen in de zandbak. Uit het niets worden ze aangevallen door de gemene Totemites en Toy wordt ontvoerd! Het lijkt onmogelijk om Toy te redden, die zit vastgebonden aan een hoge totempaal. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: de jongste van de ontvoerders, Tricycler, helpt Mina om Toy te bevrijden. Een avontuurlijke film over vriendschap, met animatie én echte kinderen.

Piropiro 
Dit lieve verhaal gaat over de twee vogeltjes Piropiro en Dalle. Piropiro woont tussen de bosdieren in een mooi woud en Dalle juist in de bewoonde wereld, in een bloemenwinkel in de stad. Onverwachts ontmoeten ze elkaar en Piropiro wil het liefst samen op avontuur naar het bos. Een mooie film over elkaar helpen, doorzettingsvermogen en het overwinnen van hindernissen.

WORKSHOP THAUMATROOP LUCE EN DE ROTS (4+)
Bezoek na afloop van de film de workshop in de bibliotheek.

Thaumatroop Luce en de rots is een van de korte films in deze voorstelling. Thaumatroop betekent letterlijk wonder draaiing in het Grieks en dit moeilijke woord was de voorloper van film. Mensen ontdekten dat als je heel snel twee beelden achter laat zien, je hoofd denkt dat het één geheel is. Klinkt ingewikkeld? Ga dan eens aan de slag met deze workshop en je snap het zo.

Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht. Er is plek voor max 10 deelnemers. Ouders/begeleiders hoeven geen kaartjes te reserveren voor de workshop.