Klapstoelkabaret

vr 26 aug - za 27 aug
vr 26 aug ’22
-
za 27 aug ’22

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret.

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret.

Klapstoelkabaret toert deze zomer weer met een mobiel podium langs bijzondere plekken in Nederland en doet daarbij ook Barendrecht aan. 

Klapstoelkabaret is te zien op het terrein van Hoveniersbedrijf Paul Casteleijn.

Je ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie je favoriete cabaretier in een bijzondere setting of ontdek de artiesten van de toekomst!

De Klapstoel-selectie bestaat dit weekend uit: 

Thijs van de Meeberg en Musa op vrijdag 26 augustus:
Pieter Verelst, Anne Neuteboom op zaterdag 27 augustus


Over de Klapstoelkabaretartiesten

Musa Deed ervaring op het gebied van comedy, hosten en acteren op. De Jemenitische Rotterdammer stond in de finale van Cameretten als één van De Waterkonijnen. Zijn solopad bewandelt hij op dezelfde manier: kritisch, ontwapenend, humoristisch, met een flinke dosis zelfspot en niet bang om zijn emoties te delen met het publiek. Hij brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn en laat zich daarbij van zijn meest kwetsbare kant zien. Puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

Anne Neuteboom Werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), het regent sterren in haar recensies en ze werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes! Haar programma Kijk haar gaan werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar en is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket. Volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu. 

Thijs van de Meeberg Won de jury en publieksprijs van het Leidsch Cabaret Festival in 2015 en in 2018 het Stijgend Applaus Stipendium. Hij was columnist bij Frits! de stadsglossy van Eindhoven en samen met Remy Evers en Marco Lopes vormt hij de theatergroep Un, Dos, Stress. De Volkskrant noemde hem ‘een fijne Freek de Jonge light’ en Theaterkrant schreef: ‘Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.’ In zijn voorstellingen reflecteert Thijs met zelfspot op zijn eigen leven en stapelt ogenschijnlijke simpele dilemma’s tot ze van wereldformaat zijn. 

Pieter Verelst Won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. Net als voor zijn debuutprogramma scoorde Verelst met zijn tweede solovoorstelling Amai, vol met zijn typische humor en muzikale vondsten, louter vijf sterren recensies. De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’.  Naast cabaretier is Pieter Verelst de bedenker van de absurde podcast ‘Meneer Karton’ en speelde hij zeer diverse rollen in toneelstukken en muziektheaterproducties.

Deze voorstelling is onderdeel van het Zomerprogramma van Barendrecht. Benieuwd naar alle activiteiten georagniseerd door Het Kruispunt, neem een kijkje op www.hetkruispunt.nl 

Onderdeel van:
Zomerprogramma

Bereikbaarheid

Het Klapstoelkabaret vindt plaats op het terrein van Hoveniersbedrijf Paul Castelijn, Noldijk 126, Barendrecht. 

Helaas is het niet mogelijk om de auto te parkeren bij deze locatie.  Daarom vragen we je op de fiets te komen of je te laten afzetten. Het is voor bezoekers van de openluchtvoorstelling niet toegestaan op de dijk te parkeren.  De meest dichtstbijzijnde parkeerplaats is Centraal Station Barendrecht, vanaf daar is het een stevig eind lopen.