Willem van Walderveen

The Mousetrap

Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel e.a.
vr 28 apr 20:15
vr 28 apr ’23
20:15

Wie de werkelijke moordenaar is van Agatha’s Christie’s moordmysterie, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld.

Deze voorstelling stond oorspronkelijk geprogrammeerd in seizoen '21-'22 en kon toen door de corona-crisis niet doorgaan en is verplaatst. In deze voorstelling zit verplaatst publiek, vandaar dat de plattegrond al wat gevuld is. 


In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet..

Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!

Onderdeel van:
Toneelvoorstellingen
Willem van Walderveen

Bewaar het geheim van The Mousetrap
The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

Met: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Chris Tates, Guusje te Pas en Levi Vos.

Regie: Jasper Verheugd