Vanessa Hofstra

Gitaarmannen 2: Eric Clapton Unplugged

Ed Struijlaart
vr 18 nov 20:15
vr 18 nov ’22
20:15

Muzikale ode aan Eric Clapton.

Toen Ed Stuijlaart op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij dat zijn toekomst in de muziek lag. Maar hoe maak je je droom waar? Door te doen. In 2010 waagt Struijlaart de grote stap en stort hij zich volledig op de muziek.

In Gitaarmannen 2 brengt Ed Struijlaart een muzikale ode aan het album Unplugged van Eric Clapton. 
In 2022 is het exact 30 jaar geleden dat Clapton deze legendarische sessie opnam voor 300 man publiek in Bray Studio’s, net buiten Londen. Het was toen de zuurstof die Ed’s gitaarvlam nodig had. Nadat hij het iconische intro van ‘Layla’ hoorde wist hij het zeker: “Ik ben een gitaarman.” Na een periode waarin er bijna geen livemuziek meer mogelijk was, gaat Ed terug naar zijn inspiratiebron.

Onderdeel van:
Muziekvoorstellingen
Vanessa Hofstra

Over Ed Struijlaart

Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek.

Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Lois, wordt Moet je Horen plaat op 100% NL.

Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij recent samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF.

In het najaar van 2018 gaat Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling “Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran”.