Don Cruscio

Queen: The Story

Crazy Little Things
za 4 mrt 20:15
za 4 mrt ’23
20:15
  • za 4 mrt ’23
    20:15
    Theaterzaal

Een theatershow die is gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie.

Muziekjournalist, hoofdredacteur en Veronica-DJ Jean-Paul Heck creëerde samen met zanger Marijn Geluk en Heck’s goede vriend en collega Leo Blokhuis Queen: The Story. Heck interviewde de originele Queen-leden meerdere malen. Zo ging hij thuis op bezoek bij drummer Roger Taylor en gitarist Brian May.

In 2011 haalde hij de legendarische Queen-gitarist eigenhandig naar Nederland om hem de ‘Sena Performers European Guitar Award’ uit te reiken. Hij gaat ook terug naar het allereerste begin: de legendarische Queen-concerten die hij als jonge tiener in Nederland en België bezocht. Naast de legendarische muziek zit de show vol anekdotes over zijn ontmoetingen met de Queen-leden. Het is slechts een onderdeel van dit ware muzikale spektakelstuk waarin Crazy Little Things genadeloos dicht maar wel op geheel eigen wijze tegen de sound van Queen aankruipt.

De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. Geen opplaksnorren, rare pakjes of gesjoemel met de toonsoorten.  Zowel de hardrock-kant als de subtiliteit van Freddie, Brian, Roger en John worden tot leven gewekt.  

Queen: The Story is een theatershow die is gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie. En jawel, de zanger zingt elk liedje in de toonsoort waarin ook Freddie dat destijds deed.

Onderdeel van:
Muziekvoorstellingen